مقدمه: سرطان پستان شایع ترین سرطان در بین زنان است که هزینههای سنگینی را به بیمار و جامعه تحمیل میکند.بنابراین بررسی فاکتورهایی که ما را در پیشآگاهی و تشخیص کمک کند، بسیار ارزنده خواهد بود. از جمله این فاکتورها بررسیهای ژنتیکی میباشد. وپژوهش های زیادی نشان داده اند که سطح ویتامینD رابطه معکوس با میزان ابتلا و پیشرفت بیماری دارد و از آنجا که گیرنده ویتامین Dیعنی VDR واسطه اثرات ضد سرطانی ویتامینD میباشد، لذا بررسی پلیمورفیسم های ژن گیرنده میتواند کمک زیادی در شناسایی ارتباط میان این ژن و سرطان پستان بنماید.مواد و روش کار: در این مطالعه اثر پلیمورفیسمTaqI ژن VDR در احتمال بروز بیماری در میان جمعیت زنان مازندرانی بررسی شده و همچنین سطح سرمی ویتامینD در این جمعیت اندازهگیری شد.در این مطالعه مورد – شاهدی دو گروه از زنان شامل گروه مبتلا به سرطان پستان و گروه سالم انتخاب شدند واز آنها دو نمونه شامل خون تام (جهت استخراج DNA) و سرم (برای اندازهگیری سطح ویتامینD ) تهیه شد. ابتدا سطح سرمی ویتامینD باروش کمی لومینسانس اندازهگیری شد و سپس قطعات ژنی مربوط به پلیمورفیسم TaqI بر روی ژن VDR با روش PCR تکثیر شد و ژنوتیپ آن ها تعیین گردید.نتایج:میانگین سطح سرمی ویتامینD در افراد بیمار۴۸۱۴/۱±۴۱۲/۱۳میکروگرم بر دسی لیتر و در افراد کنترل ۸۷۸۰/۱±۷۷۱/۱۹میکروگرم بر دسی لیترتعیین شد وبین سطح سرمی ویتامینD با بیماری ارتباط معنا دار دیده شد (۰۱/۰=Pفراوانی الل های t وT در هر دو گروه تقریبا یکسان بوده است مقدار P برای الل Tو t 634/0 اندازه گیری شد . بررسی نسبت شانس نشان داد که احتمال ابتلا به سرطان پستان در افراد با ژنوتیپ tt تقریباً ۱۸/۱ برابر میباشدنتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که ارتباط بین پلیمورفیسم TaqIبا بروز سرطان پستان معنیدار نیست ولی ارتباط کاهش سطح ویتامینD با افزایش احتمال ابتلا به این سرطان کاملاً معنیدار است.
نوع فایل :word
تعداد صفحات :۷۹
*———————————–*
فصل اول مقدمه
بیان مسئله
ضرورت انجام تحقیق
اهداف پژوهش
اهداف اصلی
اهداف فرعی
تعریف واژه ها
جنین شناسی پستان
آناتومی پستان
فیزیولوژی ترشح شیر
سرطان چیست
سرطان پستان
نوع از سرطان پستان که در محل وجود دارند
کارسینوم داکتال درجا (DSIS)
کارسینوم لوبولار درجا (LCIS)
بیماری پاژه نوک پستان
عوامل زیر ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد
تنها بودن زن
سن
نژاد و قومیت
تاریخچه فردی
عوامل ژنتیکی
تاریخچه فردی سرطان تخمدان
مصرف استروژن و پروژسترون
درمان های هورمونی جایگزینی پس از یا ئسگی
پاتوفیزیولوژی سرطان پستان
تومور
تومور خوش خیم
تومور بدخیم
ماهیت ناهنجاری های پستان: ضایعات خوش خیم و بدخیم
سرطان سینه اسپورادیک ( تک گیر) در مقابل نوع وراثتی
علائم و نشانه های سرطان پستان
علائم ابتدایی
علائم دیرس
علائم سیستمیک
سطح ویتامین D خون بیمار
فیزیولوژی ویتامین D
مراحل سنتز ویتامین D
عملکرد اتوکرینی ویتامین D در هموستاز پستان
ژن گیرنده ویتامینD یا VDR (Vitamin D receptor)
فصل دوم ادبیات و مستندات٬ سابقه و پیشینه تحقیق
فصل سوم مواد و روش ها
استخراج DNA ژنومی
تعیین غلظت DNA استخراج شده با روش اسپکتروفتومتری
بررسی جایگاه TaqI (T>C)
روش های کنترل کیفی
فصل چهارم تجزیه و تحلیل داده ها
یافته ها
نتایج بررسی ارتباط بیماری سرطان پستان با سطح ویتامین D خون افراد٬ سن٬ BMI و WHR
نتایج بررسی ارتباط میان نسبت فامیلی پدر و مادر و بیماری
نتایج بررسی سابقه خانوادگی سرطان پستان در دو گروه بیمار و کنترل
نتایج بررسی بر روی جایگاه T>C TaqI
فصل پنجم بحث و نتیجه گیری
مشکلات
پیشنهادات
محصول های مرتبط
بررسی تنوع ژنتیکی اقوام ایرانی با استفاده از STR
بررسی تنوع ژنتیکی در جمعیتها با استفاده ار تعیین فراوانی آللی و پارامترهای ژنتیکی روش نوینی است که در سالهای…
بررسی جهشهای شایع ژن(MAPT , APOE) در بیماران ایرانی مبتلا به آلزایمر دیررس
مقدمه : بیماری آلزایمر یک اختلال مولتی فاکتوریال بوده است و شایع ترین عامل دمانس در جهان میباشد. بنابراین قویترین…
تولید اریترومایسین بوسیله Saccharopolyspora erythraea با استفاده از منبع نیتروژنی بومی
امروزه یکی از مهم ترین و پرمصرفترین آنتی بیوتیک های مورد استفاده اریترومایسین می باشد که در درمان طیف وسیعی…
بررسی ارتباط پیوستگی بین هموگلوبین D و انواع هاپلوتیپ های مجموعه ژنی بتاگلوبین در افراد مازندرانی
مقدمه: هموگلوبین دی – پنجاب یکی از انواع هموگلوبینوپاتی ها می باشد که در آن جهش در موقعیت ۱۲۱ بر…
بررسی تنوع گیاهی و فیتوسوسیولوژیکی پارکهای جنگلی نور و سیسنگان، استان مازندران
جنگلهای شمال ایران میراثی بهجا مانده از دوران سوم زمین شناسی است که به علت تخریب و تداخلات شدید، امروزه…
تشخیص برخی از سرووارهای سالمونلا انتریکا به کمک Multiplex PCR در موارد اسهالی ارجاعی به بیمارستانهای سبزوار
عفونتهای سالمونلایی که عفونت های غذایی نامیده میشوند، ممکن است توسط هر یک از سرووارها ایجاد شود. معمولا باکتری عامل…
قوانین ثبت دیدگاه