
-۲- سازماندهی
بخش دوم این پایان نامه جهت بیان مفاهیم اولیه و نیز مروری بر ساختارهای اسیلاتورهای LCخواهد بود.
بخش سوم نیز مروری بر varactor ها و معرفی ساختاراستفاده شده خواهد داشت.
بخش چهارم نیز مروری بر انواع سلف ها و سلف استفاده شده خواهد بود.
بخش پنجم، ساختارهای اسیلاتورهای تولیدکننده ی سیگنال هایI و Q را شرح خواهد داد
. همچنین، ساختار کل مدار پیشنهادی به همراه نتایج مربوطه ارائه خواهد شد. ساختارهای فیدبک پیشنهادی جهت تصحیح خطای فاز نیز شرح داده خواهند شد.
بخش ششم ، نیز شامل Layout های قسمت های مختلف به همراهنتایج آن ها و نتایج کل مدار پیشنهادی خواهد بود.
فصل۲ ساختارهای اسیلاتورها
۲-۱- ساختارهای اسیلاتورهایLC کنترل شونده با ولتاژ
۲-۱-۱- مقدمه
اسیلاتورهای کنترل شونده LC با ولتاژ به صورت یک شبکهی فیدبک ساده مطابق شکل ۲-۱- الف، نمایش داده میشوند. برای نوسان، باید شرایط Barkhausen فراهم گردد. اولا باید گین حلقهی فیدبک، واحد باشد و ثانیا تغییر فاز حلقه برابر صفر درجه یا ضریبی از باشد، به طوری که :Real (Aβ)=? (۱-۲)Image (Aβ)=? (۲-۲)شکل۲-۱- ب، نشان دهندهی مدل ساده ای از یک نوسانساز LC با مقاومت منفی می باشد. همانطور که دیده میشودYLادمیتانس معادل مدار فعال و Ytank، ادمیتانس معادل شبکه passive می باشد. برای فراهم شدن شرایط ذکر شده و به دست آوردن فرکانس نوسان مدار، رابطه ی زیر باید برقرار باشد:YL +Ytank=? (۳-۲)با توجه به اینکه شبکه ی سلفی– خازنی دارای مقاومت غیر صفری است که انرژی مدار را تلف میکند و سبب از بین رفتن نوسان میشود، لذا برای تداوم شرایط نوسان ، شبکه ی فعال مدار ، انرژی تلف شده را جبران می کند.همچنین بسیاری از هارمونیک های تولیدی توسط شبکه فعال، توسط شبکه سلفی – خازنی فیلتر میشوند. در نتیجه اساس کار ، جبران کردن مقاومت های پارازیتی شبکهی سلفی– خازنی توسط مقاومتهای منفی شبکهی فعال می با(الف)(ب)شکل ۲-۱ (الف) مدل فیدبک. (ب) مدل مقاومت منفیمیتوان با استفاده از یک ترانزیستور به عنوان عنصر غیر فعال ، یک اسیلاتور در تکنولوژی CMOS طراحی کرد که از جمله ی آنها می توان به اسیلاتورهای Hartly و Colpotts اشاره کرد. ولی ساختار های دیفرانسیلی به سبب مزیت های زیاد قابل توجه هستند. با توجه به اینکه ساختارهای تفاضلی به نویز منبع حساسیت کمتری دارند و نیز بسیاری از سیستم های RF نظیر mixer ها از اسیلاتورهای محلی تفاضلی (LO) استفاده میکنند ، این ساختارها بیشتر مورد توجه هستند. مهم ترین و کارآمدترین ساختار دیفرانسیلی ، ساختار نوسان های معروف به – هستند که از دو ترانزیستوری تشکیل می شوند که گیت و درین آن ها به صورت برعکس به هم وصل بوده و مقاومت منفی تولید می کنند.
۲-۱-۲- ساختارهای اسیلاتورهای –
شکل ۲-۲- الف ،نشان دهندهی یک ساختار نوسان ساز ساده ی– است که دریک طرففقط دارایترانزیستورهای NMOS میباشد. با توجه به اتصال کوتاه بودن سلف ها در حالت DC ، VGSو VDS ترانزیستورها برابر VDDخواهند بود. برای اینکه ، امپدانس معادل مدار فعال را بدست آوریم ، شکل ۲-۲- برا در نظر می گیریم که نشان دهنده ی مدل سیگنال کوچک آن می باشد. برای سادگی و بیان مفهوم اولیه ، حالت فرکانس پایین که در آن از خازن ها چشم پوشی شده است را در نظر گرفته ایم. همچنین ، ولتاژ ارلی در حد بسیاربزرگ در نظر گرفته شده است. با توجه به شکل ۲-۲- ب و با توجه بهروابط زیر، امپدانس معادل مدار فعالبرابر خواهد بود با :RTH = (۴-۲)= – (۵-۲)RTH = = – (۶-۲) (ب) مدل سادهی سیگنال کوچک – شکل ۲-۲ (الف) اسیلاتور ساده یبرای فراهم شدن شرایط نوسان ، باید مدار طوری طراحی گردد که مقدار مقاومت منفی بدست آمده ، از مقدار مقاومت پارازیتک مدار سلفی– خازنی (Rp)کوچکتر باشد:Rp(7-2)نسبت اندازه ی مقاومت پارازیتک مدار سلفی– خازنی (Rp) به مقاومت منفی مدار فعال را factorsafetyمیگویند و برای جهت اطمینان از تداوم نوسان ، حداقل آن را برابر ۲ در نظر می گیرند.همانطور که در شکل های ۲-۳- الف و ۲-۳- ب، دیده میشود ، به علت اینکه مدارهای سلفی– خازنی ، مستقیما به ترتیب به VDD و GND ، وصل می باشند، VGSوVDSترانزیستورها برابر VDD خواهند بود .بنابراین،با توجه به رابطه ی := = n COX (VGS – Vth)(1+λVDS) (۸-۲)که در آن n ضریب تحرک الکترونها در کانال ترانزیستور ، خازن اکسید سطح و Vth ، ولتاژ threshold می باشند، در این ساختارها فقط توسط و که به ترتیب عرض و طول ترانزیستورها هستند می تواند کنترل شود.با توجه به مطالبی که در بخش ۲-۲-۱ ارائه خواهد شد ، نویز فاز به دامنه ی سیگنال های خروجی نیز وابسته است .در حالت کلی ، دامنه ی سیگنال های خروجی با تغییر مقاومت منفی، تغییر می کند. بنابراین جهت کنترل مقدار مقاومت منفی و در نتیجه مقدار توسط جریان کار مدار ، ساختارهای ۲-۳- ج و ۲-۳- د ، ارائه می شوند. همچنین مقدار این جریان ، تعیین کننده ی مقدار توان مصرفی مدار هم خواهد بود. با توجه به اینکه در این ساختارها می توان جریان کار مدار را کنترل کرد ، می توان یک رابطهی منطقی ، با توجه به نیاز ، بین نویز فاز و توان مصرفی برقرار کرد .در این ساختارها به علت محدود شدن دامنهی سیگنالهای خروجی نسبت به ولتاژ منبع تغذیه ، نویز فاز کمتر می گردد. همچنین وجود منابع جریان ، سبب می شوند که شبکه های سلفی-خازنی از نویز منبع تغذیه در امان بمانند.
محصول های مرتبط
استراتژی بهینه قیمت دهی در بازار عمده فروشی برق با استفاده از الگوریتم دینامیکی pso مبتنی بر gso
فصل اول: مقدمه ای بر روند تجدید ساختار و بازار برق ۱-۱- مقدمه ۱-۲- ساختار سنتی صنعت برق ۱-۲-۱- معیارهای…
ارزیابی تأثیر حضور واحد تولید پراکنده بر عملکرد خرده فروش در بازار برق
فصل اول: مقدمه ۰۱-ژانویه پیشگفتار ۰۱-فوریه معرفی ساختار پایان نامه فصل دوم: برنامه ریزی تصادفی و مروری بر تحقیقات انجام…
ارائه ساختار جدید بازار همزمان توان اکتیو و راکتیو با در نظر گرفتن قیود ولتاژی شبکه
فصل اول: کلیات تحقیق مقدمه حضور مزارع بادی در بازارهای تجدید ساختار یافته ارائه توان راکتیو توسط مزارع بادی بازارهای…
خطایابی هوشمند توربینگازی نیروگاه
روشهای نوین شناسایی خطا در سیستمها همچون استفاده از تحلیل کیفیوقایع میتواند منجر به نتایج ملموس و قابل فهمیبرای همگان…
حفاظت یک ریزشبکه درحالت متصل و مستقل از شبکه
کاهش منابع سوختهای فسیلی، اثرات نامطلوب زیست محیطی و پایین بودن بازدهی شبکه های برق سنتی، تمایل به تولید برق…
جهت یابی سیگنالهای پهن باند در سیستم های مخابراتی
یکی از مهمترین کاربردهای آرایه ها، تحمین جهت یابی سیگنالهای انتشار یافته درمحیط می باشد. بسیاری از روشهای جهت یابی…
قوانین ثبت دیدگاه