-۲ بیان مساله
امروزه زندگی در کلان شهرها نیازمند فهم مشترک از زندگی جمعی و شهری، حقوق و تکالیف متقابل شهروندان است، انسان ها بر اساس نیازهای طبیعی که دارند با هم در ارتباط اند. این همزیستی و در کنار هم بودن نیاز به داشتن فرهنگ و اخلاق مطلوب و مقبول با رعایت حقوق همدیگر دارد. در سالهای اخیر پاره ای از ملاحظات شهروندی به گونه ای غیر مستقیم در تدوین برنامه های کلان توسعه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی انعکاس پیدا کرده است. جوانان همواره در جوامع به عنوان گروهی مساله ساز و آسیب پذیر تلقی شده اند که این امر هرگونه سیاست گذاری برای مشارکت آنها را با ملاحظات خاصی همراه می سازد. بنابراین نحوه نگریستن به جوانان و جایگاه آنان در جامعه به عنوان یک شهروند و درجه آگاهی از حقوق و تعهداتشان دارای اهمیت زیادی خواهد بود.با در نظر گرفتن جمعیت کشور ایران که طبق آمار حاصل از سرشماری ۱۳۹۰ اغلب جوان هستند و حدود ۷/۳۱ درصد جمعیت کشور در سن ۱۵ تا ۲۹ سالگی قرار دارند و گسترش شهرنشینی، تراکم بالای جمعیت، وجود فرهنگهای گوناگون و رنگ باختن برخی از آنها و اختلاط با هویت شهری، مدرنیزاسیون و مشارکت مدنی، مفهوم شهروندی اهمیت بسیار داشته و شناخت مولفه ها و عوامل موثر بر شهروندی بیش از پیش اهمیت می یابد (نیکومرام و همکاران، ۱۳۹۰: ۷۲).کمسیون اسکفینگتون در بریتانیا، مشارکت شهروندان ر ا چنین تعریف می کند: مشارکت به نظر ما سهیم شدن مردم در تدوین سیاست ها و پیشنهادهاست دادن اطلاعات از طرف مسئولان و امکان اظهار نظر در مورد آن اطلاعات، بخش مهمی از فرایند مشارکت به حساب می آید، اما این مسئله تمام ماجرا نیست. مشارکت کامل فقط در جایی تحقق می یابد که مردم بتوانند نقشی فعال در فرایند تهیه طرح بر عهده گیرند.با اهیمت یافتن حضور جوانان در عرصه های اجتماعی، شهروندی فعال آنان نیز اهمیت می یابد. مشارکت اجتماعی، شرکت در انجمن های داوطلبانه، توجه به مصرف تولید ملی و کالاهای داخلی، پیگیری مسائل مهم روز و … همگی از عواملی است که شهروندی فعال جوانان را مشخص می سازد.همچنین تاکید اغلب افراد جامعه بر حفظ خانواده هسته ای با وجود گسترش شهرها، می تواند نشانگر این باشد که خانواده به همراه سرمایه ی اجتماعی خود می تواند به عنوان متغیر مستقل تاثیر زیادی بر شهروندی فعال جوانان داشته باشد.
۱-۳ سوالات پژوهش
- سرمایه اجتماعی خانواده جوانان چه میزان است؟شهروندی فعال جوانان ۱۸ تا ۳۲ ساله چه میزان است؟چه رابطه ای بین سرمایه اجتماعی خانواده و شهروندی فعال جوانان وجود دارد؟
محصول های مرتبط
الگوی بلندمدت ساختاری اقتصاد ایران (با تکیه بر بخش پولی در اقتصاد باز)
فصل اول: کلیات تحقیق ۱-۱- مقدمه ۱-۲- بیان مساله ۱-۲-۱- بررسی تاثیر شوکهای نفتی بر متغیرهای کلان در قالب مدل…
اثرات اقتصادی جریانات تجاری بر بهره وری در صنعت خودرو
فصل اول: مقدمه ۱-۱- اهمیت و ضرورت تحقیق ۱-۲-هدف تحقیق ۱-۳-سؤالات تحقیق ۱-۴-روش تحقیق فصل دوم: مروری بر مطالعات انجام…
مقایسه استراتژی های تحلیل تکنیکال با روش خرید و نگهداری برای خرید سهام
فصل اول: کلیات تحقیق ۱-۱مقدمه ۲-۱اهمیت موضوع تحقیق و انگیزه انتخاب آن ۳-۱اهداف تحقیق ۴-۱فرضیه های تحقیق ۵-۱جامعه آماری و…
نقش کیفیت گزارشگری مالی در کاهش آثار محدود کننده سیاست تقسیم سود بر روی تصمیمات سرمایه گذاری
فصل اول- کلیات تحقیق ۱-۱) مقدمه ۱-۲) بیان مساله ۱-۳ ) اهمیت و ضرورت تحقیق ۱-۴) اهداف تحقیق ۱-۴-۱) اهداف…
بررسی تأثیر تمرکززدایی مالی بر فقر و توزیع درآمد در ایران
در سالهای اخیر، ایده تمرکززدایی مالی به معنی انتقال قدرت تصمیم گیری نسبت به ترکیب مخارج و درآمدها از دولت…
بررسی اثرات بازگشتی ناشی از بهبود کارائی مصرف بنزین و گازوئیل در ایران با تأکید بر بخش حملونقل: رویکرد مدل تعادل عمومیقابل محاسبه
فرآورده های نفتی بنزین و گازوئیل اولاً دارای مصرف بالایی بوده و ثانیاً کارائی مصرف این فرآورده ها به ویژه…
قوانین ثبت دیدگاه