
بخش اوّل: کلیات تحقیق:
۱– ۱-۱ بیان مسأله :
یکی از شیوه های ترویج دانش و تلاش در تعمیق آن ، شناسایی نخبگان علمی آن دانش است. زیرا پیشرفت دانش و اهتمام نسبت به دانشمندان و فرهیختگان ، همانا اهتمام در خصوص دانش محسوب می شود. در این راستا بیان ویژگی های فردی مفسران قرآن ، بیان مکانت اجتماعی ، فرهنگی و علمی ایشان و شناساندن ویژگی ها و توانایی ها ی تفسیر مفسران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از آن جا که این اهداف در خصوص سید علی اکبر قرشی در تفسیر احسن الحدیث برای مجامع علمی، دین پژوهان و قرآن پژوهان آن طور که شایسته است، شناسانده نشده است، از این رو کنکاش از شخصیت علمی ایشان ونقدو بررسی ویژگی های تفسیر آًحسن الحدیث مسأله اصلی این پژوهش به شمار می رود.
۱-۱- ۲ سوال اصلی:
سوال اصلی تحقیق عبارت است از : شناسایی شخصیت، مکانت علمی و روش تفسیری سید علی اکبر قرشی در تفسیر احسن الحدیث.
۱-۱-۳ سوالات فرعی :
۱ – مفسر محترم این تفسیر از چه شخصیت فردی ، اجتماعی ، فرهنگی و علمی برخورداراست؟ ۲ – روشهای تفسیری مفسّر در تفسیر احسن الحدیث چگونه است؟ (پدیدارشناسی روش تفسیری أحسن الحدیث)۳ – گرایشهای تفسیری مفسّر أحسن الحدیث چیست؟ (پدیدارشناسی گرایشهای تفسیر أحسن الحدیث)
۱-۱- ۴ فرضیههای تحقیق :
۱ – به نظر می رسد مفسر از توانایی شخصیتی و علمی ویژه ای برخوردار باشد. از اینرو همهی تولیدهای عالمانه مفسر نیز از توانایی بالفعل و قوّت ویژه ای برخوردار باشد.۲– حدس پژوهشگر آن است که مفسر از توانایی شایسته ای در اقسام روش های تفسیری(تفسیر قرآن به قرآن، تفسیر روایی، تفسیر علمی، تفسیر اشاری، تفسیر عقلی و اجتهادی) بهره جسته است .۳– حدس پژوهشگر آن است که مفسر از توانایی شایسته ای در اقسام گرایش های تفسیری در تفسیر أحسن الحدیث بهره جسته است.
۱-۱-۵ پیشینه تحقیق :
اینجانب با مراجعه به سایت هیچگونه تحقیق گسترده ای تحت عنوان بررسی روش تفسیر سید علی اکبر قرشی در تفسیر احسن الحدیث نیافتم و تا آنجا که می توانستم درصدد بررسی پیشینه این بحث برآمدم، در همین راستا از فرزند مفسر، آقای سید مهدی قرشی و حتی از خود مفسر نیز جویا شدم ، فرمودند تا بحال کاری با این عنوان صورت نگرفته است. لذا به نوبه ی خود یک کار تازه و دست اول و نوآورانه محسوب می شود؛ از سویی پژوهش در روش شناسی تفاسیر از جمله پژوهش های شایسته در طول تاریخ محسوب می شود.
۱-۱-۶ روش تحقیق :
روش تحقیق در این نوشتار بر اساس روش کتابخانه ای ، توصیفی – تحلیلی می باشد. پس از آماده شدن طرح پایان نامه ، با کمک استاد راهنما ، به جمع آوری منابع در خصوص موضوع پایان نامه اقدام شد. پس از بدست آوردن منابع گوناگون از کتاب ها، مقالات و نرم افزارها بالاخص کتب تفسیر و مصاحبه با سید علی اکبر قرشی ، فیش برداری آغاز شد، سپس با راهنمایی استاد راهنما به تدوین فصول پایان نامه که در پنج فصل تنظیم گردیده است، اقدام گردید.
۱-۱-۷ زمان بندی تحقیق:
این پروژه با عنوان« بررسی روش تفسیری سید علی اکبر قرشی در تفسیر أحسن الحدیث» درتاریخ ۱۱/۲/۱۳۹۲ به تصویب رسید. و در تاریخ ۳۰/۴/ ۱۳۹۳ به پایان رسیده است. ۴۴۶
محصول های مرتبط
استنادهای قرآنی خطبه فدکیه حضرت فاطمه
فصل اول: کلیات ۱٫۱٫ بیان مسأله تحقیق ۲٫۱٫ اهمیت و ضرورت تحقیق ۳٫۱٫ پیشینه تحقیق ۴٫۱٫ سؤالات تحقیق ۱٫۴٫۱٫…
از خود بیگانگی برخی از انسانهای معاصراز دیدگاه آیات و روایات
فصل اول: کلیات ۱-۱- بررسی مفهوم ازخودبیگانگی ۱-۲- انواع ازخودبیگانگی ۱-۳- سابقه بحث ۱-۴- دیدگاه اندیشمندان غرب ۱-۴-۱- هگل وازخودبیگانگی…
ارزیابی تطبیقی روایات معصومین: با اقوال لغویان در مفردات سورههای مبارکه نبأ، نازعات و عبس
فصل اول: کلیات ۱-۱٫ بیان مسأله ۱-۲٫ سؤالهای تحقیق ۱-۲-۱٫ سؤال اصلی ۱-۲-۲٫ سؤالات فرعی ۱-۳٫ فرضیهها ۱-۴٫ سابقه…
ارث زن در فقه مذاهب اسلامی
بخش اول: کلیات و مفاهیم پیشگفتار توضیح عنوان خاستگاه انتخاب موضوع سوال اساسی هدف پیشینه: شیوه پژوهش: پیچیدگی های بحث…
اخلاق کار گروهی در پژوهش
فصل اول: کلیات ۱٫۱٫ بیان مسئله ۲٫۱٫ اهداف پژوهش ۳٫۱٫ اهمیت و ضرورت پژوهش ۴٫۱٫ سؤال پژوهش ۵٫۱٫ روششناسی…
احکام اطعمه و اشربه از منظر فقهای امامیه و اهل سنت
فصل اول: کلیات وتبیین مفاهیم ۱-۱- بیان مسئله ۱-۲- سؤالات تحقیق ۱-۳- فرضیه ها ۱-۴- اهداف تحقیق ۱-۴-۱-اهداف نظری ۱-۴-۲-اهداف…
قوانین ثبت دیدگاه