![](https://24soal.ir/wp-content/uploads/2022/03/article-image-10.webp)
زمینه: افسردگی یکی از رایج ترین اختلال های روانی به شمار می رود. تا کنون مطالعات اندکی به بررسی رابطه الگوهای غذایی با افسردگی در کشورهای در حال توسعه پرداخته اند.هدف: هدف مطالعه حاضر بررسی شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگوهای غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال وغرب تهران در سال ۱۳۹۲ بود.روش: در این مطالعه مقطعی، ۲۵۵ نفر از زنان ۲۰ تا ۴۵ ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران انتخاب شدند. روش نمونه برداری به صورت سیستماتیک خوشه ای بود. پرسشنامه های اطلاعات عمومی، بسامد خوراک، افسردگی بک (Beck) و فعالیت بدنی از طریق مصاحبه حضوری تکمیل شد. سپس قد و وزن افراد مورد مطالعه اندازه گیری شد و نمایه توده بدن محاسبه گردید. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها از نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ استفاده شد.یافته ها: شیوع افسردگی در زنان مورد مطالعه، ۵۸% بود. دو الگوی غذایی غالب شناسایی شد: الگوی سالم (غنی از سبزی ها، هویج، حبوبات، گوجه فرنگی، میوه ها، سبزی های برگ سبز، لبنیات کم چرب، سبزی های کلمی شکل، تخم مرغ، سیب زمینی آب پز و زیتون) و الگوی غذایی ناسالم (غنی از نوشابه، سیب زمینی سرخ کرده، گوشت های فراوری شده، شیرینی و دسر، میان وعده ها، مغزها، چربی ها، ترشی ها، قند و شکر، لبنیات پرچرب، گوشت قرمز، ادویه ها، طیور و ماکیان، نمک، گوشت احشاء، آبمیوه و غلات تصفیه شده). بعد از تعدیل اثر عوامل مخدوشگر، افرادی که نمره بالاتری از الگوی غذایی ناسالم کسب کرده بودند، نسبت به افراد دارای نمره پایین تر، از شانس بیشتری (نسبت شانس: ۱۹/۲، فاصله اطمینان ۹۵%: ۱۰/۱ تا ۳۶/۴ و ۰۲/۰P=) برای ابتلا به افسردگی برخوردار بودند، اما الگوی غذایی سالم با افسردگی ارتباط آماری معنی داری نداشت.نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان دهنده شیوع بالای افسردگی و ارتباط مستقیم الگوی غذایی ناسالم با خطر افسردگی در زنان مورد مطالعه بود.
نوع فایل :word
تعداد صفحات :۱۰۸
فصل اول: مقدمه و بیان مسآله
۱- مقدمه
۱-۲- بیان مسآله و اهمیت پژوهش
۱-۳- اهداف و فرضیات
۱-۳-۱- هدف اصلی
۱-۳-۲- اهداف فرعی
۱-۳-۳- سوالات پژوهش
۱-۳-۴- فرضیات پژوهش
فصل دوم: بررسی متون
۱- مقدمه
۲-۲- روش های شناسایی الگوهای غذایی
۲-۲-۱- تحلیل عاملی
۲-۲-۲- تحلیل خوشه ای
۲-۲-۳- شاخص های تغذیه ای
۲-۳- مروری بر مطالعات انجام یافته
۲-۳-۱- مطالعات انجام شده در زمینه افسردگی در ایران
۲-۳-۲- مطالعات انجام شده در زمینه افسردگی در سایر کشورها
۲-۳-۳- مطالعات انجام شده در زمینه الگوهای غذایی و افسردگی در ایران
۲-۳-۴- مطالعات انجام شده در زمینه الگوهای غذایی و افسردگی در سایر کشورها
فصل سوم: روش پژوهش
۳-۱- مقدمه
۳-۲- نوع پژوهش
۳-۳- جامعه پژوهش
۳-۳-۱- معیارهای ورود به مطالعه
۳-۴- روش نمونه گیری و حجم نمونه
۳-۵- روش گردآوری داده ها
۳-۶- ابزار گردآوری داده ها
۳-۶-۱- ارزیابی متغیرهای جمعیتی، اقتصادی- اجتماعی، شیوه زندگی و وضعیت سلامتی
۳-۶-۲- ارزیابی شدت افسردگی
۳-۶-۳- ارزیابی دریافت های غذایی
۳-۶-۴- ارزیابی فعالیت بدنی
۳-۶-۵- ارزیابی وضعیت تن سنجی
۳-۷- روش تجزیه و تحلیل داده ها
۳-۸- مکان و زمان مطالعه
۳-۹- محدودیت های پژوهش
۳-۱۰- ملاحظات اخلاقی
۳-۱۱- تعریف واژه ها
فصل چهارم: یافته ها
۴-۱- تعیین شدت افسردگی در زنان مورد مطالعه
۴-۲- الگوهای غذایی شناسایی شده
۴-۳- توزیع متغیرهای جمعیتی و اقتصادی – اجتماعی در دسته های مختلف شدت افسردگی
۴-۴- توزیع متغیرهای شیوه زندگی و وضعیت سلامتی، نمایه توده بدن و انرژی دریافتی در دسته های مختلف شدت افسردگی
۴-۵- توزیع متغیرهای جمعیتی در دسته های مختلف الگوهای غذایی
۴-۶- توزیع متغیرهای اقتصادی- اجتماعی در دسته های مختلف الگوهای غذایی
۴-۷- توزیع متغیرهای شیوه زندگی و وضعیت سلامتی، نمایه توده بدن و انرژی دریافتی در دسته های مختلف الگوهای غذایی
۴-۸- نسبت شانس و فاصله اطمینان ۹۵% برای ابتلا به افسردگی در بین دسته های الگوهای غذایی
فصل پنجم: بحث، نتیجه گیری و ارائه پیشنهادات
۵-۱- بحث در مورد یافته های مربوط به افسردگی
۵-۱-۱- بحث در مورد یافته های مربوط به شیوع افسردگی
۵-۱-۲- بحث در مورد عوامل مرتبط با افسردگی
۵-۱-۲-۱- سن
۵-۱-۲-۲- بعد خانوار و تعداد فرزندان
۵-۱-۲-۳- تحصیلات
۵-۱-۲-۴- درآمد
۵-۱-۲-۵- وضعیت مالکیت منزل مسکونی
۵-۱-۲-۶- وضعیت شغلی
۵-۱-۲-۷- وضعیت تاهل
۵-۱-۲-۸- اندازه های تن سنجی
۵-۱-۲-۹- انرژی دریافتی
۵-۲- بحث در مورد یافته های مربوط به الگوهای غذایی
۵-۳- بحث در مورد الگوهای غذایی و افسردگی
۵-۴- نتیجه گیری
۵-۵- پیشنهادات
فهرست منابع
پیوست ها
محصول های مرتبط
فراوانی نسبی آنزیم متالوبتالاکتاماز در سویههای سودوموناس ائروژینوزای جدا شده از نمونههای بالینی در شهر یزد به روش E Test
مقدمه و هدف: متالوبتالاکتامازها (MBL) آنزیمهایی هستند که توسط باسیلهای گرم منفی غیر تخمیری مانند سودوموناس آئروژینوزا تولید شده و…
عوامل موثر بر استقرار بودجه ریزی عملیاتی از دیدگاه مدیران و کارشناسان امور مالی دانشگاه علوم پزشکی قزوین؛1392
در چند دهه اخیر نظام های سنتی بودجه ریزی در حال گذر به نظام های نوین بودجه ریزی از قبیل…
شیوع ژن های شیگاتوکسین و اینتیمین در سویه های اشریشیا کلی O157:H7 جدا شده از عفونت ادراری در شهرستان الشتر
چکیده : باکتری E.coliO157H7 یکی از عوامل اصلی ایجاد کننده مسمومیت غذایی و بیماری هایی مانند : اسهال، کولیت خونریزی…
شناسایی سازه های مرتبط با تغییرات پرداخت از جیب بیمه شدگان خدمات پزشکی در ایران از نگاه بیمه گر دولتی
امروزه نبود محافظت مالی در سلامت به عنوان بیماری نظام های سلامت شناخته شده است؛ روشن ترین نشانه آن این…
دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخشهای نوزادان تبریز، سال1392
عفونت های ناشی از ارائه مراقبت های بهداشتی و درمانی یکی از شایعترین علل مرگ و میر و افزایش معلولیت…
مقایسه میزان مقاومت به انسولین در بیماران دیابتی مبتلا و غیر مبتلا به هلیکوباکتر پیلوری
هلیکوباکتری پیلوری که در ابتدا Campylobacter pyloridis نامیده شد یک باسیل گرم منفی میکرو آئروفیل است که بیشتر در بخشهای…
قوانین ثبت دیدگاه