
ترکیبات شیمیایی روغنهای اسانسی استخراج شده به روش تقطیر با آب ازبرگ، ساقه و میوه گیاه عشقه (هدرا پاستوچووی) و میوه گیاه لیلکی با دستگاه GC/MS شناسایی شدند. ترکیبات عمده در روغنهای اسانسی گیاه عشقه شامل: ۴,۲ نونادینال (۴۲/۱۶- ۶/۲ %)، آلفا- پینن (۳۳/۰- ۲۵/۲ (،بتا فارنسن( ۹۷/۶ -۳۵/۱۱ )، آلفا-کدرن (۶۵/۰-۳۴/۵ ) و گیاه لیلکی شامل پالمیتیک اسید (۳/۳۹%) لینولییک اسید (۲/۵%) اوکتا دکانوییک اسید (۳/۳%) میباشند. همچنین فعالیت ضد باکتریایی عصاره اتانولی روغنهای اسانسی برگ، ساقه و میوه گیاه عشقه با روش MIC بررسی شدند که عصاره های این گیاه اثرات و ضد باکتریایی مطلوبی از خود نشان دادند. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه عشقه با روش های DPPH، فنولی و فلاونوییدی اندازهگیری شده است و سپس با فعالیت آنتیاکسیدانی ویتامین) C آنتیاکسیدان طبیعی) و BHT (آنتی اکسیدان سنتزی) مقایسه شدند. با توجه به بررسی های انجام شده بر روی فعالیت آنتی اکسیدانی، عصاره گیاه عشقه فعالیت آنتی اکسیدانی بالایی نشان داده و این بی شک با ترکیبات مهم و مفید موجود در این گیاه مرتبط است.
نوع فایل :word
تعداد صفحات :۱۲۲
*———————————–*
بخش اول: کلیات گیاه شناسی
مقدمه
تیره آرالیاسه
مشخصات جنس هدرا
هدرا پاستوچووی
تیره نخود
مشخصات جنس لیلکی
شیمی جنس عشقه
شیمی جنس لیلکی
بخش دوم: روغن های اسانسی و اثرات دارویی
روغنهای اسانسی
تعریف
شیمی روغن های اسانسی
روشهای تهیه و استخراج روغن های اسانسی
روشهای تقطیر
تقطیر با آب
تقطیر با بخار مستقیم
تقطیر با آب و بخار آب
استخراج توسط حلال
استخراج به کمک فشار
استخراج با چربی سرد
استخراج با چربی داغ
استخراج به کمک گازها
طبقه بندی اسانس ها
اسانس های طبیعی
اسانس های شبه طبیعی
اسانس های مصنوعی
کاربرد روغن های اسانسی
اثرات دارویی اسانس ها
اثرات گوارشی
اثرات قلبی و عروقی
اثرات تنفسی
اثر کاهش قند خون
اثرات ضد میکروبی و ضد قارچی
اثرات پوستی
عصاره گیری
استخراج مواد متشکله دارویی
روش های عصاره گیری (استخراج)
روش خیساندن
پرکولاسیون
هضم
روش دم کردن
روش سوکسله
بخش سوم: شیمی ترپنوییدها
شیمی ترپنوییدها
طبقه بندی ترپنوییدها
همی ترپنوییدها
مونو ترپنوییدها
سزکویی ترپنوییدها
دی ترپنوییدها
سستر ترپنوییدها
تریترپنوییدها
تترا ترپنوییدها
پلی ترپنوییدها
بخش چهارم: اثرات آنتی باکتریال وآنتی اکسیدانت
آنتی اکسیدان ها
تعریف علمی
ویژگی های آنتی اکسیدان ها
دامنه فعالیت آنتی اکسیدان ها
ویژگی های آنتی اکسیدان های سنتزی
آنتی باکتریال ها
بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره
شرح مختصری درباره میکرو ارگانیسم های مورد آزمایش
استافیلوکوکوس اورئوس
باسیلوس سوبتیلیس
اشریشیاکلی
پسودوموناس آئروژینوزا
فصل دوم: بخش تجربی
اسانس گیری
مواد و وسایل
گیاهان مورد استفاده
دستگاه¬های مورد استفاده
روش کار
استخراج اسانس
جدا سازی و شناسایی مواد تشکیل دهنده روغن اسانسی گیاه
عصاره گیری
مواد و وسایل
گیاه مورد استفاده
مواد مورد استفاده
دستگاه مورد استفاده
بررسی شیمیایی گیاه عشقه
جداسازی مواد تشکیل دهنده ی عصاره
بررسی اثرات آنتی باکتریال
مواد و وسایل
گیاه مورد استفاده
مواد مورد نیاز
وسایل مورد نیاز
روش کار
تهیه ی محیط کشت LB
باکتری ها و نحوه آماده سازی کشت باکتریایی در LB
بررسی فعالیت ضد باکتریایی عصاره گیاهی به روش حداقل غلظت بازدارندگی رشد باکتری ها
بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره
مواد و وسایل
گیاه مورد استفاده
مواد مورد نیاز
وسایل مورد نیاز
اصول کار روش DPPH
ارزیابی میزان توانایی به دام اندازی رادیکال DPPH
ارزیابی محتوای فنولی
تعیین محتوای کلی فنولی
ارزیابی محتوای فلاونوییدها
تعیین محتوای کلی فلاونوییدی
فصل سوم: بحث و نتیجه گیری
نتایج آزمایشگاهی
آنالیز و شناسایی کمی و کیفی اجزای موجود در اسانس
بررسی ترکیبات شناسایی شده از اسانس گیاهان
نتایج بررسی فعالیت آنتی اکسیدانت عصاره گیاهان مورد بررسی
داده های روش DPPH
داده های روش فنولی
داده های روش فلاونوییدی
نتیجه گیری
پیشنهاداتی برای کارهای آینده
محصول های مرتبط
Fe3O4 پیریمیدیناون با استفاده از نانو کاتالیزگربررسی سنتز مشتقات جدید آریل سیانو پیریدو
ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﻫﺘﺮوﺳﯿﮑﻞ ﭼﻨﺪﻋﺎﻣﻠﯽ در ﺗﻬﯿﻪ داروﻫﺎ ﻧﻘﺶ ﻣﻬﻤﯽ دارﻧﺪ، ﺑﻪ وﯾﮋه ﭘﯿﺮﯾﺪو[۳،۲d-]ﭘﯿﺮﯾﻤﯿـﺪﯾﻦ ﻫـﺎ ﺑـﻪدﻟﯿﻞ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻫﺎی زﯾﺴﺘﯽ ﻣﻔﯿﺪ آن ﻫﺎ…
بسپارش تراکمی پارا-(تولیل)اکسیدی کلروتری آزین با اتیلن دی آمین برای جذب فلزات
در این کار تحقیقاتی،نوعی پلیمر با نام۲-](پارا-تولیل)اکسی[-۴و۶ دی کلروتری آزین با اتیلن دی آمین سنتز شده است که این نوع…
بررسی اثرات امواج مایکروویو براسانس و ترکیب شیمیایی موجود در گونه ی گیاهی رزماری
یکی از گیاهان دارویی با ارزش، گیاه رزماری با نام علمی Rosmarinus officinalis می باشد که با طبیعت گرم و…
مطالعه سینتیک جذب سطحی رنگ آزو نارنجی توسط خاک اصلاح شده
فاضلاب واحدهای چاپ و رنگرزی در صنایع نساجی اغلب حاوی رنگ و مواد شیمیایی هستند. یکی از رنگهای مورد استفاده…
بررسی نظریه تابع چگالی تعادلهای توتومری هتروآروماتیکها :مطالعه NBO
از روش (DFT) Density Functional Theory در سطح DFT/6-31G برای بررسی ساختار هندسی، انرژیهای نسبی و ویژگیهای الکترونی توتومرهای پروتروپیک…
بررسی تشکیل گونه منگنز-اکسو به وسیله منگنز پورفیرین
در این مطالعه چهار نوع منگنز پورفیرین {MnTPP، MnTMP، MnT(4-Me)PP و MnT(4-OMe)PP} را سنتز کردیم تا به بررسی تشکیل گونه…
قوانین ثبت دیدگاه