جستجو برای:
  • صفحه اصلی
  • سوالات استخدامی
    • استخدامی آموزش و پرورش
    • استخدامی بانک
    • استخدامی تامین اجتماعی
    • استخدامی تخصصی
    • استخدامی دانشگاه صنعتی شریف
    • استخدامی دانشگاه فرهنگیان
    • استخدامی دستگاههای اجرایی
    • استخدامی دولتی
    • استخدامی دیوان محاسبات کشور
    • استخدامی روز
    • استخدامی شرکت نفت
    • استخدامی شهرداری
    • استخدامی قوه قضاییه
    • استخدامی مشاغل شغلی راه آهن
    • استخدامی هلال احمر
    • استخدامی هنرآموزها
    • استخدامی وزارت بهداشت
    • استخدامی وزارت نیرو
    • دولتی مصاحبه و گزینش
    • شرکت خصوصی و دانش بنیان
  • پژوهش ها
  • سوالات متداول
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • info[at]soal24.com
  • فروشگاه
  • بلاگ
  • تماس با ما
  • درباره ما
مرجع آموزش مجازی 24 سوال
  • صفحه اصلی
  • سوالات استخدامی
    • استخدامی آموزش و پرورش
    • استخدامی بانک
    • استخدامی تامین اجتماعی
    • استخدامی تخصصی
    • استخدامی دانشگاه صنعتی شریف
    • استخدامی دانشگاه فرهنگیان
    • استخدامی دستگاههای اجرایی
    • استخدامی دولتی
    • استخدامی دیوان محاسبات کشور
    • استخدامی روز
    • استخدامی شرکت نفت
    • استخدامی شهرداری
    • استخدامی قوه قضاییه
    • استخدامی مشاغل شغلی راه آهن
    • استخدامی هلال احمر
    • استخدامی هنرآموزها
    • استخدامی وزارت بهداشت
    • استخدامی وزارت نیرو
    • دولتی مصاحبه و گزینش
    • شرکت خصوصی و دانش بنیان
  • پژوهش ها
  • سوالات متداول
  • تماس با ما
  • درباره ما
0

ورود و ثبت نام

شناسایی اجزای تشکیل دهنده اسانس و بررسی اثرات ضد اکسیدانی، ضد میکروبی و ضد سرطانی دو گیاه Morina persica L. و Physospermum cornubiense (L.) DC.

خانهپژوهش هاشیمیشناسایی اجزای تشکیل دهنده اسانس و بررسی اثرات ضد اکسیدانی، ضد میکروبی و ضد سرطانی دو گیاه Morina persica L. و Physospermum cornubiense (L.) DC.
حالت مطالعه

سابقه استفاده از گیاهان به قدمت تاریخ زندگی بشر بر روی کره زمین است و این تاریخچه انسان را به بررسی و کنکاش بیشتر در مورد ذخیره­های غنی گیاهی در جهان ترغیب می­کند. این ‌پژوهش به شناسایی کمی و کیفی ترکیبات فرار و ارزیابی فعالیت ضد اکسیدانی، ضد میکروبی، سمیت سلولی و محتوای تام فنلی عصاره متانولی دو گیاه شوکران باغی و خار عروس از منطقه گرد بیشه بروجن می­پردازد. ترکیبات فرار این گیاه با روش تقطیر همزمان با استخراج حلال ‌آلی استخراج و با GC-MS شناسایی شد. لینولئیک اسید و بتا-گورجونِن از اجزاء اصلی اسانس این گیاهان بودند. در سنجش خواص ضد اکسیدانی از روش‌های مهار رادیکال آزاد پایدار ۲،۲- دی‌فنیل-۱- پیکریل‌هیدازیل (DPPH) و بی‌رنگ شدن بتاکاروتن-لینولئیک‌اسید استفاده شد. محتوای تام فنلی عصاره‌ها نیز با واکنشگر فولین-‌ سیوکالتو اندازه‌گیری شد. سمیت‌ سلولی گیاه با روش کشندگی میگوی آب شور و فعالیت ضدمیکروبی آن با روش های تعیین حساسیت آنتی‌بیوتیکی شامل دیسک دیفیوژن و حداقل غلظت ممانعت ‌کننده رشد مورد ارزیابی قرار گرفت. در روش DPPH، IC50 برحسب میکرو‌گرم بر میلی‌لیتر برای‌ عصاره‌های ساقه و برگ خار عروس و ساقه و برگ و میوه شوکران باغی به ترتیب ۰۲/۲۸۷ ، ۲/۵۶۷ ، ۷/۷۰ و ۴۳/۴۶ می‌باشد که در مقایسه باBHT  (µg/ml81/21IC50= ) عصاره های ساقه و برگ خار عروس و شوکران باغی فعالیت ضد اکسیدانی ضعیفی دارند؛ در مقایسه عصاره‌های میوه و میوه فاقد چربی شوکران باغی با BHT  ، این عصارها فعالیت ضد اکسیدانی خیلی بیشتری دارند. که محتوای فنلی عصاره‌های ساقه و برگ خار عروس و ساقه و برگ و میوه شوکران باغی به ترتیب۲۳/۶±۳۷/۱۹،۲۷/۰±۳۵/۱۴،۷۹/۱۳±۸۲/۹۹ ،۲۲/۸±۱۷/۱۳۱ نیز آن را تأیید می کند. در روش بتا کاروتن-لینولئیک‌اسید، درصدهای مهار اکسایش ساقه وبرگ خار عروس و ساقه و برگ و میوه شوکران باغی (به ترتیب ۴۵/۳±۶۱/۵۲، ۴۹/۱±۹۴/۶۸، ۳۷/۴±۱۷/۶۹ و ۲۶/۲±۷۷/۶۴) در مقایسه با BHT (25/3±۷۵/۷۷) قابل‌توجه بود. سمیت‌ سلولی گیاه در روش کشندگی میگوی آب شور ضعیف ارزیابی شد و نیز عصاره‌های متانولی با قطر هاله در محدوده ۱۴-۱۱ میلی‌متر و µg/ml1000MIC> نسبت به میکروارگانیسم‌های مورد آزمایش در مقایسه با آنتی‌بیوتیک‌های سنتزی، فعالیت ضدمیکروبی خوبی را نشان داد.

نوع فایل :word

تعداد صفحات :۹۳

*———————————–*

فصل اول: مباحث نظری

پیش‌گفتار

۱-۱- ترکیبات طبیعی

۱-۱-۱- آلکالوئید

۱-۱-۲- فلاونوئیدها

۱-۱-۳- کومارین‌ها

۱-۱-۴- گلیکوزیدها

۱-۱-۵- لیگنان‌ها

۱-۱-۶- استروئیدها

۱-۱-۷- اسانس‌ها

۱-۱-۷-۱- شیمی اسانس‌ها

۱-۱-۷-۲- بیوسنتز اسانس‌ها

۱-۱-۷-۳- کاربردهای اسانس‌های طبیعی

۱-۲- عصاره‌های گیاهی

۱-۲-۱- استخراج عصاره گیاهی

۱-۲-۱-۱- استخراج گرم ‌و مداوم (سوکسله)

۱-۲-۲- استخراج اسانس‌های طبیعی

۱-۲-۲-۱- تقطیر با بخار همزمان با استخراج حلال آلی (SDE)

۱-۳- ترکیب‌های ضد اکسیدان

۱-۳-۱- روش های سنجش فعالیت ضد ‌اکسیدانی

۱-۳-۱-۱- آزمون بی‌رنگ شدن بتا کاروتن در حضور لینولئیک اسید

۱-۳-۱-۲- سنجش مقدار تام فنل با FCR

۱-۳-۱-۳- سنجش ظرفیت به دام انداختن رادیکال DPPH

۱-۴- کروماتوگرافی‌گازی

۱-۴-۱- اجزای اصلی دستگاه کروماتوگرافی گازی

۱-۴-۱-۱- مخزن گاز حامل

۱-۴-۱-۲- سیستم تزریق نمونه

۱-۴-۱-۳- ستون ‌وآون‌ستون

۱-۴-۱-۴- سامانه آشکارساز

۱-۴-۲- کروماتوگرافی گازی/طیف‌سنج جرمی  (GC-MS)

۱-۴-۲-۱- طیف‌سنج جرمی چهارقطبی

۱-۴-۳- شاخص بازداری کواتس

۱-۵- ارزیابی سمیت سلولی

۱-۶- فعالیت ضد میکروبی

۱-۶-۱- میکروارگانیسمها

۱-۶-۱-۱- باکتری‌ها

۱-۶-۱-۲- قارچ‌ها

۱-۶-۲- محیط‌های کشت میکروبی

۱-۶-۳- حساسیت آنتی‌بیوتیکی

۱-۶-۳-۱- روش دیسک دیفیوژن

۱-۶-۳-۲- روش حداقل غلظت ممانعت کننده رشد  (MIC)

۱-۷- گیاه‌شناسی

۱-۷-۱- خصوصیات گیاه شناسی راسته چتریان (Apiales)

۱-۷-۲- خصوصیات گیاه شناسی خانواده چتریان (Apiaceae)

۱-۷-۳- ویژگی های گیاه شناسی طایفه Smyrneae

۱-۷-۴- ویژگی های گیاه شناسی شوکران‌ باغی

۱-۷-۵- ویژگی های گیاه شناسی خار عروس

 

فصل دوم: دستگاه ها، مواد و روش ها

۲-۱- دستگاه ها، مواد و وسایل مورد استفاده

۲-۱-۱- دستگاه‌ها و وسایل مورد استفاده

۲-۱-۲- مواد شیمیایی مورد استفاده

۲-۱-۳- میکروارگانیسم‌ها و آنتی بیوتیک‌های مورد استفاده

۲-۲- منابع گیاهی مورد استفاده

۲-۲-۱-‌ جمع آوری وآماده سازی نمونه‌های گیاهی

۲-۳- جداسازی واستخراج عصاره از نمونه گیاهی

۲-۳-۱- عصاره گیری از نمونه گیاه

۲-۳-۲- تعیین بازده عصاره‌گیری

۲-۴- استخراج ترکیبات فرار گیاهی

۲-۴-۱- تعیین بازده اسانس‌گیری

۲-۴-۲- شناسایی ترکیب‌های فرار گیاه با دستگاه GC-MS

۲-۵- بررسی فعالیت ضد اکسیدانی

۲-۵-۱- بررسی فعالیت ضد اکسیدانی به روش DPPH

۲-۵-۲- اندازه‌گیری مقدار کل ترکیبات فنلی

۲-۵-۳- آزمایش بی‌رنگ شدن بتاکاروتن در حضور لینولئیک‌اسید

۲-۶- فعالیت ضدمیکروبی

۲-۶-۱- روش انتشار در آگار (دیسک دیفیوژن)

۲-۶-۲- تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد

۲-۷- آزمون سمیت سلولی

 

فصل سوم: بحث و نتیجه گیری

۳-۱- ترکیبات ‌فرار گیاهی

۳-۱-۱- استخراج ترکیبات ‌فرار گیاهی

۳-۱-۲- شناسایی ترکیبات فرار گیاه

۳-۲- استخراج عصاره متانولی از گیاه

۳-۳- آزمون‌های سنجش فعالیت ضد اکسیدانی

۳-۳-۱- آزمون DPPH

۳-۳-۲- بررسی کل ترکیب‌های فنلی به روش Folin-Ciocalteu

۳-۳-۳- آزمون بتاکاروتن-لینولئیک‌اسید

۳-۴- بررسی فعالیت ضدمیکروبی

۳-۵- سمیت سلولی

نتیجه‌گیری

پیشنهادها

برچسب: دانلود پایان نامه شیمی دانلود پایان نامه فناوری اسانس دانلود مقاله شیمی موضوع پایان نامه شیمی

محصول های مرتبط

Fe3O4 پیریمیدیناون با استفاده از نانو کاتالیزگربررسی سنتز مشتقات جدید آریل سیانو پیریدو

ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﻫﺘﺮوﺳﯿﮑﻞ ﭼﻨﺪﻋﺎﻣﻠﯽ در ﺗﻬﯿﻪ داروﻫﺎ ﻧﻘﺶ ﻣﻬﻤﯽ دارﻧﺪ، ﺑﻪ وﯾﮋه ﭘﯿﺮﯾﺪو[۳،۲d-]ﭘﯿﺮﯾﻤﯿـﺪﯾﻦ ﻫـﺎ ﺑـﻪدﻟﯿﻞ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻫﺎی زﯾﺴﺘﯽ ﻣﻔﯿﺪ آن ﻫﺎ…

نانو آمیزه های جدید از کو پلی (اتر- اورتان) با الگوی نرم – سخت – نرم و “تیتانیا”ی اصلاح سطحی شده

در این پژوهش نانوذره­های TiO2 توسط ۴،’۴- متیلن­دی­فنیل­دی­ایزوسیانات (MDI) اصلاح شده و از نانوذره­ های TiO2 اصلاح­شده­ی سطحی در پلی­یورتان…

بررسی واکنش تک ظرفی اسپایرو دی هیدروفوران حاصل از سیکلوهگزان دی

ترکیبات کربوسیکل مولکول­های حلقوی هستند که در آنها حلقه فقط از اتم­های کربن تشکیل شده است، در صورتی که ترکیبات…

بررسی نظری ساختار، پیوند و ویژگی های طیفی داروهای پادتومری کمپلکس های روتنیم با بازهای DNA.

در این پایان نامه به بررسی کمپلکس های پاد سرطانی دی آمین روتنیم توسط شیمی محاسباتی میپردازیم که موارد زیر…

بررسی نظریه تابع چگالی تعادلهای توتومری هتروآروماتیکها :مطالعه NBO

از روش­ (DFT) Density Functional Theory در سطح DFT/6-31G برای بررسی ساختار هندسی، انرژی­های نسبی و ویژگی­های الکترونی توتومرهای پروتروپیک…

ارزیابی کمی ریسک ناشی ازحوادث فرآیندی در ایستگاه تقویت فشار گاز شهرستان رامسر

در این تحقیق ، ارزیابی کمی ریسک ناشی از حوادث  فرآیندی ، نظیر نشتی تجهیزات فرآیندی از جمله فلنج ها…

نظرات

قوانین ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به محصولات فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت :

17,000 تومان

امتیاز
0 از 0 رأی
17,000 تومان
دسته: شیمی، فناوری اسانس
درباره مجموعه 24 سوال

مجموعه ۲۴ سوال بهار ۱401 با تفکر خدمت به جامعه دانشجویی و جویای کار در کشور شروع به فعالیت نمود. سعی و هدف مجموعه ۲۴ سوال ارائه آموزش های مجازی می باشد که در واقع یک دفتر مجازی برای آموزش روزمه شما می باشد.

لینک های مفید
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • سوالات متداول
  • فروشگاه
  • وبلاگ
حساب کاربری
  • حساب کاربری من
  • مشاهده سفارشات
  • سبد خرید
  • پرداخت
  • فروشگاه

© 2025 مرجع آموزش مجازی 24 سوال. تمامی حقوق محفوظ است

ورود

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت