سابقه استفاده از گیاهان به قدمت تاریخ زندگی بشر بر روی کره زمین است و این تاریخچه انسان را به بررسی و کنکاش بیشتر در مورد ذخیرههای غنی گیاهی در جهان ترغیب میکند. این پژوهش به شناسایی کمی و کیفی ترکیبات فرار و ارزیابی فعالیت ضد اکسیدانی، ضد میکروبی، سمیت سلولی و محتوای تام فنلی عصاره متانولی دو گیاه شوکران باغی و خار عروس از منطقه گرد بیشه بروجن میپردازد. ترکیبات فرار این گیاه با روش تقطیر همزمان با استخراج حلال آلی استخراج و با GC-MS شناسایی شد. لینولئیک اسید و بتا-گورجونِن از اجزاء اصلی اسانس این گیاهان بودند. در سنجش خواص ضد اکسیدانی از روشهای مهار رادیکال آزاد پایدار ۲،۲- دیفنیل-۱- پیکریلهیدازیل (DPPH) و بیرنگ شدن بتاکاروتن-لینولئیکاسید استفاده شد. محتوای تام فنلی عصارهها نیز با واکنشگر فولین- سیوکالتو اندازهگیری شد. سمیت سلولی گیاه با روش کشندگی میگوی آب شور و فعالیت ضدمیکروبی آن با روش های تعیین حساسیت آنتیبیوتیکی شامل دیسک دیفیوژن و حداقل غلظت ممانعت کننده رشد مورد ارزیابی قرار گرفت. در روش DPPH، IC50 برحسب میکروگرم بر میلیلیتر برای عصارههای ساقه و برگ خار عروس و ساقه و برگ و میوه شوکران باغی به ترتیب ۰۲/۲۸۷ ، ۲/۵۶۷ ، ۷/۷۰ و ۴۳/۴۶ میباشد که در مقایسه باBHT (µg/ml81/21IC50= ) عصاره های ساقه و برگ خار عروس و شوکران باغی فعالیت ضد اکسیدانی ضعیفی دارند؛ در مقایسه عصارههای میوه و میوه فاقد چربی شوکران باغی با BHT ، این عصارها فعالیت ضد اکسیدانی خیلی بیشتری دارند. که محتوای فنلی عصارههای ساقه و برگ خار عروس و ساقه و برگ و میوه شوکران باغی به ترتیب۲۳/۶±۳۷/۱۹،۲۷/۰±۳۵/۱۴،۷۹/۱۳±۸۲/۹۹ ،۲۲/۸±۱۷/۱۳۱ نیز آن را تأیید می کند. در روش بتا کاروتن-لینولئیکاسید، درصدهای مهار اکسایش ساقه وبرگ خار عروس و ساقه و برگ و میوه شوکران باغی (به ترتیب ۴۵/۳±۶۱/۵۲، ۴۹/۱±۹۴/۶۸، ۳۷/۴±۱۷/۶۹ و ۲۶/۲±۷۷/۶۴) در مقایسه با BHT (25/3±۷۵/۷۷) قابلتوجه بود. سمیت سلولی گیاه در روش کشندگی میگوی آب شور ضعیف ارزیابی شد و نیز عصارههای متانولی با قطر هاله در محدوده ۱۴-۱۱ میلیمتر و µg/ml1000MIC> نسبت به میکروارگانیسمهای مورد آزمایش در مقایسه با آنتیبیوتیکهای سنتزی، فعالیت ضدمیکروبی خوبی را نشان داد.
نوع فایل :word
تعداد صفحات :۹۳
*———————————–*
فصل اول: مباحث نظری
پیشگفتار
۱-۱- ترکیبات طبیعی
۱-۱-۱- آلکالوئید
۱-۱-۲- فلاونوئیدها
۱-۱-۳- کومارینها
۱-۱-۴- گلیکوزیدها
۱-۱-۵- لیگنانها
۱-۱-۶- استروئیدها
۱-۱-۷- اسانسها
۱-۱-۷-۱- شیمی اسانسها
۱-۱-۷-۲- بیوسنتز اسانسها
۱-۱-۷-۳- کاربردهای اسانسهای طبیعی
۱-۲- عصارههای گیاهی
۱-۲-۱- استخراج عصاره گیاهی
۱-۲-۱-۱- استخراج گرم و مداوم (سوکسله)
۱-۲-۲- استخراج اسانسهای طبیعی
۱-۲-۲-۱- تقطیر با بخار همزمان با استخراج حلال آلی (SDE)
۱-۳- ترکیبهای ضد اکسیدان
۱-۳-۱- روش های سنجش فعالیت ضد اکسیدانی
۱-۳-۱-۱- آزمون بیرنگ شدن بتا کاروتن در حضور لینولئیک اسید
۱-۳-۱-۲- سنجش مقدار تام فنل با FCR
۱-۳-۱-۳- سنجش ظرفیت به دام انداختن رادیکال DPPH
۱-۴- کروماتوگرافیگازی
۱-۴-۱- اجزای اصلی دستگاه کروماتوگرافی گازی
۱-۴-۱-۱- مخزن گاز حامل
۱-۴-۱-۲- سیستم تزریق نمونه
۱-۴-۱-۳- ستون وآونستون
۱-۴-۱-۴- سامانه آشکارساز
۱-۴-۲- کروماتوگرافی گازی/طیفسنج جرمی (GC-MS)
۱-۴-۲-۱- طیفسنج جرمی چهارقطبی
۱-۴-۳- شاخص بازداری کواتس
۱-۵- ارزیابی سمیت سلولی
۱-۶- فعالیت ضد میکروبی
۱-۶-۱- میکروارگانیسمها
۱-۶-۱-۱- باکتریها
۱-۶-۱-۲- قارچها
۱-۶-۲- محیطهای کشت میکروبی
۱-۶-۳- حساسیت آنتیبیوتیکی
۱-۶-۳-۱- روش دیسک دیفیوژن
۱-۶-۳-۲- روش حداقل غلظت ممانعت کننده رشد (MIC)
۱-۷- گیاهشناسی
۱-۷-۱- خصوصیات گیاه شناسی راسته چتریان (Apiales)
۱-۷-۲- خصوصیات گیاه شناسی خانواده چتریان (Apiaceae)
۱-۷-۳- ویژگی های گیاه شناسی طایفه Smyrneae
۱-۷-۴- ویژگی های گیاه شناسی شوکران باغی
۱-۷-۵- ویژگی های گیاه شناسی خار عروس
فصل دوم: دستگاه ها، مواد و روش ها
۲-۱- دستگاه ها، مواد و وسایل مورد استفاده
۲-۱-۱- دستگاهها و وسایل مورد استفاده
۲-۱-۲- مواد شیمیایی مورد استفاده
۲-۱-۳- میکروارگانیسمها و آنتی بیوتیکهای مورد استفاده
۲-۲- منابع گیاهی مورد استفاده
۲-۲-۱- جمع آوری وآماده سازی نمونههای گیاهی
۲-۳- جداسازی واستخراج عصاره از نمونه گیاهی
۲-۳-۱- عصاره گیری از نمونه گیاه
۲-۳-۲- تعیین بازده عصارهگیری
۲-۴- استخراج ترکیبات فرار گیاهی
۲-۴-۱- تعیین بازده اسانسگیری
۲-۴-۲- شناسایی ترکیبهای فرار گیاه با دستگاه GC-MS
۲-۵- بررسی فعالیت ضد اکسیدانی
۲-۵-۱- بررسی فعالیت ضد اکسیدانی به روش DPPH
۲-۵-۲- اندازهگیری مقدار کل ترکیبات فنلی
۲-۵-۳- آزمایش بیرنگ شدن بتاکاروتن در حضور لینولئیکاسید
۲-۶- فعالیت ضدمیکروبی
۲-۶-۱- روش انتشار در آگار (دیسک دیفیوژن)
۲-۶-۲- تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد
۲-۷- آزمون سمیت سلولی
فصل سوم: بحث و نتیجه گیری
۳-۱- ترکیبات فرار گیاهی
۳-۱-۱- استخراج ترکیبات فرار گیاهی
۳-۱-۲- شناسایی ترکیبات فرار گیاه
۳-۲- استخراج عصاره متانولی از گیاه
۳-۳- آزمونهای سنجش فعالیت ضد اکسیدانی
۳-۳-۱- آزمون DPPH
۳-۳-۲- بررسی کل ترکیبهای فنلی به روش Folin-Ciocalteu
۳-۳-۳- آزمون بتاکاروتن-لینولئیکاسید
۳-۴- بررسی فعالیت ضدمیکروبی
۳-۵- سمیت سلولی
نتیجهگیری
پیشنهادها
محصول های مرتبط
Fe3O4 پیریمیدیناون با استفاده از نانو کاتالیزگربررسی سنتز مشتقات جدید آریل سیانو پیریدو
ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﻫﺘﺮوﺳﯿﮑﻞ ﭼﻨﺪﻋﺎﻣﻠﯽ در ﺗﻬﯿﻪ داروﻫﺎ ﻧﻘﺶ ﻣﻬﻤﯽ دارﻧﺪ، ﺑﻪ وﯾﮋه ﭘﯿﺮﯾﺪو[۳،۲d-]ﭘﯿﺮﯾﻤﯿـﺪﯾﻦ ﻫـﺎ ﺑـﻪدﻟﯿﻞ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻫﺎی زﯾﺴﺘﯽ ﻣﻔﯿﺪ آن ﻫﺎ…
بهینه سازی برج تقطیر با استفاده از مفهوم انتگراسیون حرارتی داخلی و تحلیل اکسرژی
در این پایان نامه روشی برای آنالیز ترمودینامیکی و ارزیابی مصرف انرژی برج تقطیر با به کار بردن خنک کننده…
پلیمریزاسیون امولسیونی مونومرهای اکریلیکی برای بهبود خواص چسبهای حساس به فشار
چسبهای حساس به فشار با پایه اکریلیکی پر هزینه تر از چسبهای با پایه لاستیک هستند، اما طول عمر بیشتر…
مطالعه سینتیک جذب سطحی رنگ آزو نارنجی توسط خاک اصلاح شده
فاضلاب واحدهای چاپ و رنگرزی در صنایع نساجی اغلب حاوی رنگ و مواد شیمیایی هستند. یکی از رنگهای مورد استفاده…
مطالعه حذف پیکولین توسط کامپوزیت مس پلی اکریل آمید
آلودگی آب علاوه براینکه باعث نشر بسیاری از بیماری های مختلف می شود، سلامت و کیفیت منابع محدود آب تمیز…
پیش تغلیظ واندازه گیری داروی پنتوپرازول سدیم سسکوهیدرات در نمونه های حقیقی
استخراج فاز جامد یک تکنیک آماده سازی نمونه پرکاربرد، سریع، ساده است. در این تحقیق کارایی نانوذرات اصلاح شده (Fe3O4)…
قوانین ثبت دیدگاه