
– سابقه ی پژوهش
منشارف و وینتر Mansharof and O. Winter)) در مقالهی «اتحاد استراتژیک بین ایران و سوریه: ابعاد نظامی و اقتصادی» به اظهارات مقامات بلندپایهی ایران درباره روابط با سوریه و همکاری نزدیک بین دوکشور در حوزههای علمی، نظامی، امنیتی و اقتصادی اشاره کرده؛ دیدارهای مکرّر رؤسای جمهور و وزرای خارجه دو کشور را ازجمله شاخصههای روابط گرم و صمیمی دو دولت برمیشمرد. سپس ابعاد اقتصادی و نظامی اتحاد استراتژیک بین ایران و سوریه را بر مبنای اظهارات مقامات بلندپایه دو کشور، موافقتنامهها، مقالات منتشر شده در رسانههای عربی و فارسی مورد بررسی قرار میدهد. فارار ولمان[۲] (Farrar-Wellman) در مقالهی «روابط خارجی سوریه و ایران» همکاریهای ایران و سوریه در بخشهای اقتصادی، نظامی و هستهای را مورد بررسی قرار میدهد. نویسنده مدعی است، برطبق مدارک ارائه شده از سوی کشورهای اروپایی ایران در برنامههای هستهای سوریه مشارکت داشته است. همچنین در حوزهی اقتصادی به ادعای تلویزیون ایران دو کشور درصدد توسعهی ساخت پالایشگاههای مشترک هستند. قرارداد۶/۲ ملیارد دلاری که دربرگیرندهی مالزی و ونزوئلا نیز هست ظرفیت پالایش را به ۱۴۰۰۰۰ بشکه در روز میرساند و به ایران انعطافپذیری بیشتری در واردات نفت تصفیه شده از همسایگانش میبخشد. امضای پیمان دفاعی در برابر تهدیدات مشترک در سال ۲۰۰۶ میان تهران و دمشق و تقویت پیوندهای نظامی با وجود فشارهای بینالمللی بخشی از همکاری های رو به گسترش نظامی دو کشور را شکل میدهد. درمجموع، باید اشاره کرد تعداد آثار منتشر شده در مورد روابط ایران و سوریه بسیار اندک است و تاکنون اثری تبیینی که به بررسی دلیل روابط گرم دو کشور بپردازد تألیف نشده است.
۳ – فرضیه ها
وجود دشمن مشترک یعنی اسرائیل و آمریکا، موجب گسترش و تعمیق روابط دو کشور شده است.منافع مشترک اقتصادی و سیاسی، نقش تعیینکننده در روابط دو کشور داشته است.پیوندهای مذهبی و دینی، عامل نزدیکی دو دولت ایران و سوریه گشته است.
۴– اهداف
۱ – ۴ . هدف کلی
بررسی علل گسترش و تعمیق روابط ایران و سوریه پس از انقلاب اسلامی ایران
۲ – ۴ . اهداف فرعی
شناخت پیشینهی روابط ایران و سوریهبررسی وضع کنونی روابط دو کشور در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامیشناخت نقاط ضعف و چالشهای موجود در روابط دو کشوربررسی سیر روابط دو کشور در سالهای گذشته
۵ . نحوه ی اجرا
روشی که در این پژوهش مورد استفاده قرار میگیرد، روش توصیفی – تحلیلی با استفاده از منابع کتابخانهای _ اسنادی است. همچنین در گردآوری مطالب و دادهها از ابزار مصاحبه با کارشناسان و مراجعه به مراکز علمی و پژوهشی، سازمانها و نهادهای اداری بهره گرفته خواهد شد.
مقدّمه
مطالعه نظری نه تنها دربارهی روابط ایران و سوریه که در مورد سیاست خارجی ایران نیز بسیار نابالغ است.کمتر اثری با نگاه تئوریک به روابط ایران و سوریه پرداخته است و بیشتر آثار در این حیطهی ژورنالیستی است. در این فصل به این موضوع میپردازیم که کدام یک از نظریهها و چارچوبهای مفهومی بهتر میتواند به تبیین موضوع مورد توجه این پایاننامه یعنی روابط ایران و سوریه بپردازد. از این رو و در جهت یافتن بهترین چارچوب مفهومی برای تبیین روابط موجود به بررسی نظریات و چارچوبهای نظری اصلی در روابط بینالملل میپردازیم.به باور بسیاری میتوان سه نظریه یا چارچوب مفهومیکلان در روابط بینالملل تشخیص داد: واقعگرایی، لیبرالیسم و سازه انگاری. در این بخش شمایی کلی از هر کدام از این نظریات ارائه میشود ساختار و کارگزار، منافع و هویت را از دید این سه چارچوب مفهومیبررسی کنیم. در پایان با انتخاب سازهانگاری به عنوان چارچوب مفهومیکه بیش از دیگر نظریهها قابلیّت تبیین موضوع را دارد به چگونگی کاربرد این چارچوب مفهومیدر تحلیل موضوع این پایاننامه یعنی رابطه ایران و سوریه در سالهای مورد بحث خواهیم پرداخت.
محصول های مرتبط
بررسی تاثیر سازمان شانگهای بر بازدارندگی از یکجانبه گرایی ایالات متحده در آسیای مرکزی
فصل اول:کلیات مقدمه الف)بیان مسئله ب)سوال اصلی ج)فرضیه اصلی د) ادبیات موضوع ر)تعریف عملیاتی ذ) تعریف اصطلاحات و)اهداف تحقیق ه)روش…
بررسی بهرهوری در صنعت نساجی در برنامه چهارم توسعه
فصل اول: کلیات مقدمه: بیان اهمیت و ضرورت مسئله: سؤالات تحقیق: فرضیات تحقیق: روششناسی تحقیق: قلمرو تحقیق: پیشینه تحقیق: …
بررسی امپریالیسم ناشی از ایدئولوژی
فصل اوّل: کلیات تحقیق بیان مسئله اهمیّت موضوع و انگیزه ی انتخاب سوال و فرضیه چهار چوب نظری تحقیق مدل…
انقلاب اسلامی، واکاوی چرایی واگذاری قدرت به مهندس مهدی بازرگان
فصل اول: کلیات مقدمه بیان مسأله اهداف و ضرورت اجرای پژوهش سؤال های اصلی و فرعی فرضیه ها روش ها…
الگوی نقد نظام سیاسی در سیره امیرالمؤمنین علیه السلام
فصل اول : کلیات الف ) طرح موضوع ب ) ضرورت موضوع ج) سابقهی تحقیق د ) تعـریف مفاهیم ه…
احزاب سیاسی در عراق و نقش آنها در فرآیند دموکراسی سازی
فصل اول:کلیات تحقیق ۱-۱٫ بیان مسأله ۲-۱٫ اهمیت وضرورت تحقیق: ۳-۱٫ ادبیات تحقیق: ۴-۱٫ جنبه جدید بودن و نوآوری تحقیق:…
قوانین ثبت دیدگاه