
مصرف بی رویه کودهای شیمیایی موجب عدم تعادل عناصر و مواد غذایی موجود در خاک، کاهش بازده محصولات کشاورزی و به خطر افتادن سلامت انسانها و دیگر موجودات زنده شده است. به همین علت امروزه استفاده از کودهای زیستی مورد توجه قرار گرفته است. باکتریهای حل کننده فسفات برای افزایش فراهمی فسفر مورد نیاز گیاه کارآمد به نظر می رسند. با توجه به اینکه اغلب خاک های ایران آهکی بوده و در اقلیمهای خشک و نیمه خشک هستند، وجود pH بالا، درصد زیاد کربنات کلسیم، کمبود مواد آلی و خشکی خاک باعث شده اند که جذب فسفر کمتر از مقدار لازم برای تامین رشد بهینه اغلب محصولات کشاورزی باشد، لذا هدف از این پژوهش بررسی تاثیر spp. Streptomyces جدا شده از خاک بر انحلال فسفات به منظور تولید کود زیستی فسفاته می باشد. جهت حداکثر افزایش بقاء باکتری در ماده حامل از سطوح تلقیح مختلفی که شامل لیگنیت و مواد تکمیلی پودر سویا و خاک فسفاته با نسبتهای مشخص بود استفاده شد و این مواد حامل تلقیح شده تحت تنشهای دما، شوری، خشکی، pH و uv قرار گرفتند همچنین کلیه مواد حامل ساخته و تلقیح شده بطور جداگانه در یک بازه زمانی ۹۰ روز از لحاظ بررسی بقاء باکتری سنجیده شدند. بهترین فرمول به دست آمده از تنشها در گلدان به کارگیری شد. همچنین تیمارهای دیگری نیز از لیگنیت با سطوح مختلف ساخته و با باکتری و بذر تربچه تلقیح شد و بقاء باکتری در بازه ۲۴ ساعته اندازه گیری شد و بعد از آن در گلدان به کار گرفته شدند. با توجه به نتایج به دست آمده بهترین فرمول به دست آمده از تنشها و بازه زمانی ۹۰ روز، فرمول لیگنیت + خاک فسفات ۲% + سویا ۱% تعیین شد و بعد از بکارگیری در گلدان بهترین نتیجه را نسبت به سایر مواد حامل و کنترل نشان داد و پارامترهای رشد گیاه تربچه و جذب فسفات گیاه را بهتر از تمامی مواد حامل و کنترل افزایش داده است. از بین تیمارهای ساخته شده و تلقیح شده به بذر تیمار شامل ۲۰۰ گرم حامل + خاک مزرعه بهترین نتایج را نشان داد و بعد از به کارگیری تیمارها در گلدان نیز تیمار شامل ۲۰۰ گرم حامل + خاک مزرعه بهترین نتیجه را نشان داد. این فرمول بهترین نتیجه را در پارامترهای رشد گیاه تربچه و جذب فسفات گیاه نسبت به سایر تیمارها نشان داد. در یک نتیجه گیری کلی، فرمول لیگنیت خاک فسفات ۲% + سویا ۱% به عنوان فرمول نهایی و اصلی برای به کارگیری در آزمایشات بعدی و مقیاس مزرعه پیشنهاد میگردد.
نوع فایل :word
تعداد صفحات :۱۶۱
*———————————–*
فصل اول: کلیات تحقیق
۱-۱- مقدمه
۱-۲- روابط میکروارگانیسم با ریشه گیاهان
۱-۳- ترشحات ریشه
۱-۴- ریزوسفر
۱-۴-۱ جمعیت میکروبی در ریزوسفر
۱-۴-۲ عوامل مؤثر بر میکروارگانیسم ها در منطقه ریشه
۱-۵- اهمیت فسفر برای موجودات زنده
۱-۵-۱ اشکال مختلف فسفر در طبیعت
۱-۵-۲ تغییر و تبدیلات میکروبی فسفر در طبیعت
۱-۵-۳ میکروارگانیسم های ریزوسفر و انحلال فسفات
۱-۵-۴ مکانیسم های انحلال فسفر توسط میکروارگانیسم ها
۱-۶- اثر میکروارگانیسم های ریزوسفری بر گیاهان
۱-۷- کودهای کشاورزی
۱-۷-۱ مقایسه انواع مختلف کودها
۱-۷-۲ کود زیستی (Biofertilizer)
۱-۷-۳ دسته بندی کودهای زیستی
۱-۷-۴ اثرات سوء کودهای شیمیایی
۱-۷-۵ دلایل اهمیت استفاده از کودهای زیستی
۱-۷-۵-۱ اهمیت کودهای بیولوژیک در سلامتی انسان
۱-۸- پیشینه استفاده از کودهای زیستی
۱-۹- جایگاه تولید کودهای زیستی در ایران و جهان
۱-۱۰- تولید کودهای زیستی
۱-۱۰-۱ ویژگی ماده حامل
۱-۱۱- کودهای زیستی باکتریایی
۱-۱۲- کودهای زیستی فسفاته
۱-۱۳- لیگنیت
۱-۱۴- ویژگی های گیاه تربچه
۱-۱۴-۱ خصوصیات گیاه شناسی
۱-۱۴-۲ شرایط اقلیمی
۱-۱۴-۳ کشت تربچه
۱-۱۵- اهداف تحقیق
۱-۱۶- فرضیه های تحقیق
فصل دوم: مروری بر ادبیات و پیشینه تحقیق
۲-۱- پیشینه تحقیق
۲-۲- هدف پژوهش
فصل سوم: روش اجرای تحقیق
۳-۱- تهیه کشت جوان و اطمینان از خالص بودن سویه نگهداری شده
۳-۱-۱ رنگ آمیزی گرم
۳-۱-۲ تکنیک کاور اسلیپ
۳-۲- پیش تست سویه مورد نظر برای اطمینان مجدد از انحلال فسفات در مقیاس آزمایشگاهی
۳-۳- ارزیابی به کارگیری افزودنیهای لازم برای افزایش بقا سویه مورد نظر نسبت به تنش های محیطی مشتمل بر خشکی، شوری، دما، UV، pH
۳-۳-۱ آماده سازی ماده حامل جهت تلقیح با باکتری
۳-۳-۲ اعمال تنش های محیطی بر روی تیمارها
۳-۳-۲-۱ محیط کشت استارچ کازئین آگار
۳-۳-۲-۲ محلول کدورت سنجی مک فارلند
۳-۳-۲-۳ محلول رقیق کننده
۳-۴- اعمال بهترین تیمار به گلدان ها و بررسی پایداری باکتری در ریزوسفر گیاه تربچه
۳-۴-۱ روش کشت گلدانی تربچه
۳-۵- تاثیر سطوح مختلف تلقیح بر روی بقاء در سطح بذر تربچه
۳-۶- تاثیر سطوح مختلف تلقیح به کار برده شده در جذب فسفات توسط گیاه تربچه
۳-۶-۱ اندازه گیری غلظت فسفر گیاه تربچه
۳-۶-۲ روش ساخت معرف وانادات – مولیبدات
۳-۶-۳ روش تهیه محلول های استاندارد فسفر و رسم منحنی استاندارد
۳-۷- بررسی بقاء باکتری در حاملهای مختلف
۳-۸- نگهداری سویه مورد نظر برای مطالعات بعدی
۳-۸-۱ محیط کشت نوترینت براث (Nutrient Broth)
۳-۸-۲ محیط کشت TSA
۳-۹- نتایج آنالیز خاک گلدان قبل از آزمون و پس از آزمون
۳-۱۰- تجزیه وتحلیل آماری داده ها
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱- تهیه محیط کشت تازه و اطمینان از خالص بودن سویه نگهداری شده
۴-۲- پیش تست سویه مورد نظر برای اطمینان مجدد از انحلال فسفات
۴-۳- تاثیر مواد حامل بر بقاء سویه باکتری
۴-۳-۱ تاثیر تنش دمایی بر افزایش بقاء باکتری در فرمول
۴-۳-۲ تاثیر تنش شوری بر افزایش بقاء باکتری در فرمول
۴-۳-۳ تاثیر تنش خشکی بر افزایش بقا باکتری در فرمول
۴-۳-۴ تاثیر تنش PH بر افزایش بقا باکتری در فرمول
۴-۳-۵ تاثیر تنش UV بر افزایش بقا باکتری در فرمول
۴-۴- اعمال بهترین تیمار به گلدان و بررسی پایداری باکتری در ریزوسفر گیاه
۴-۶- تاثیر سطوح مختلف تلقیح به کار برده شده در جذب فسفات توسط گیاه و نتایج آنالیز فسفات خاک گلدانها و آنالیز فسفات گیاه
۴-۷- بررسی بقاء باکتری در حاملهای مختلف
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات
۵-۱- نتیجه گیری
۵-۲- پیشنهادات
محصول های مرتبط
بررسی مقاومت نسبت به نالیدیکسیک اسید و مطالعه مولکولی آن در سویه های شیگلا جدا شده از موارد بالینی در تهران
فصل اول:کلـیات تحقیق ۱- مقدمه ۱-۱ بیان مسئله ۱-۲ کلیات ۱-۲-۱ باکتریولوژی شیگلا ۱-۲-۲ طبقه بندی شیگلا ۱-۲-۳ فاکتورهای ویرولانس…
ارزیابی برون تنی پیگمان های میکروبی بدست آمده در مرحله غربالگری به منظور جاذب اشعه ماورای بنفش در کرم های ضد آفتاب
فصل اول: کلیات تحقیق ۱-۱- مقدمه ۱-۲- هدف از انجام این تحقیق ۱-۳- پیگمان های میکروبی ۱-۳-۱ تعریف پیگمان های…
بررسی آلودگی و ژنوتایپینگ ژن کوآگولاز استافیلوکوکوس اورئوس در پنیرهای سنتی روستا های اطراف شهرستان ملکان و میا ندوآب
فصل اول: مروری بر پیشینه ی تحقیق مقدمه. اهداف تحقیق جنس ا ستافیلوکوکوس طبقهبندی استافیلوکوکوس ا ورئوس استافیلوکوکوس اورئوس مورفولوژی…
مطالعه زمان ماندگاری فیله ی دمی شاه میگوی درازآب شیرین در دمای انجماد(18- درجه سانتی گراد) باتاکید بر فساد شیمیایی ومیکروبی
در این پژوهش تغییرات کیفیت شیمیایی و میکروبی فیله ی دمی شاه میگوی درازآب شیرین درطول نگهداری درشرایط انجماد بررسی…
بررسی تنوع ژن Coa در استافیلوکوکوس اورئوس های جدا شده از نمونه های بالینی در رشت
استافیلوکوکوس اورئوس از عوامل بیماریزای متداول در انسان و دام است که طیف وسیعی از بیماریها را ایجاد میکند و…
تشخیص برخی از سرووارهای سالمونلا انتریکا به کمک Multiplex PCR در موارد اسهالی ارجاعی به بیمارستانهای سبزوار
عفونتهای سالمونلایی که عفونت های غذایی نامیده میشوند، ممکن است توسط هر یک از سرووارها ایجاد شود. معمولا باکتری عامل…
قوانین ثبت دیدگاه