مصرف بی رویه کودهای شیمیایی موجب عدم تعادل عناصر و مواد غذایی موجود در خاک، کاهش بازده محصولات کشاورزی و به خطر افتادن سلامت انسانها و دیگر موجودات زنده شده است. به همین علت امروزه استفاده از کودهای زیستی مورد توجه قرار گرفته است. باکتریهای حل کننده فسفات برای افزایش فراهمی فسفر مورد نیاز گیاه کارآمد به نظر می رسند. با توجه به اینکه اغلب خاک های ایران آهکی بوده و در اقلیمهای خشک و نیمه خشک هستند، وجود pH بالا، درصد زیاد کربنات کلسیم، کمبود مواد آلی و خشکی خاک باعث شده اند که جذب فسفر کمتر از مقدار لازم برای تامین رشد بهینه اغلب محصولات کشاورزی باشد، لذا هدف از این پژوهش بررسی تاثیر spp. Streptomyces جدا شده از خاک بر انحلال فسفات به منظور تولید کود زیستی فسفاته می باشد. جهت حداکثر افزایش بقاء باکتری در ماده حامل از سطوح تلقیح مختلفی که شامل لیگنیت و مواد تکمیلی پودر سویا و خاک فسفاته با نسبتهای مشخص بود استفاده شد و این مواد حامل تلقیح شده تحت تنشهای دما، شوری، خشکی، pH و uv قرار گرفتند همچنین کلیه مواد حامل ساخته و تلقیح شده بطور جداگانه در یک بازه زمانی ۹۰ روز از لحاظ بررسی بقاء باکتری سنجیده شدند. بهترین فرمول به دست آمده از تنشها در گلدان به کارگیری شد. همچنین تیمارهای دیگری نیز از لیگنیت با سطوح مختلف ساخته و با باکتری و بذر تربچه تلقیح شد و بقاء باکتری در بازه ۲۴ ساعته اندازه گیری شد و بعد از آن در گلدان به کار گرفته شدند. با توجه به نتایج به دست آمده بهترین فرمول به دست آمده از تنشها و بازه زمانی ۹۰ روز، فرمول لیگنیت + خاک فسفات ۲% + سویا ۱% تعیین شد و بعد از بکارگیری در گلدان بهترین نتیجه را نسبت به سایر مواد حامل و کنترل نشان داد و پارامترهای رشد گیاه تربچه و جذب فسفات گیاه را بهتر از تمامی مواد حامل و کنترل افزایش داده است. از بین تیمارهای ساخته شده و تلقیح شده به بذر تیمار شامل ۲۰۰ گرم حامل + خاک مزرعه بهترین نتایج را نشان داد و بعد از به کارگیری تیمارها در گلدان نیز تیمار شامل ۲۰۰ گرم حامل + خاک مزرعه بهترین نتیجه را نشان داد. این فرمول بهترین نتیجه را در پارامترهای رشد گیاه تربچه و جذب فسفات گیاه نسبت به سایر تیمارها نشان داد. در یک نتیجه گیری کلی، فرمول لیگنیت خاک فسفات ۲% + سویا ۱% به عنوان فرمول نهایی و اصلی برای به کارگیری در آزمایشات بعدی و مقیاس مزرعه پیشنهاد میگردد.
نوع فایل :word
تعداد صفحات :۱۶۱
*———————————–*
فصل اول: کلیات تحقیق
۱-۱- مقدمه
۱-۲- روابط میکروارگانیسم با ریشه گیاهان
۱-۳- ترشحات ریشه
۱-۴- ریزوسفر
۱-۴-۱ جمعیت میکروبی در ریزوسفر
۱-۴-۲ عوامل مؤثر بر میکروارگانیسم ها در منطقه ریشه
۱-۵- اهمیت فسفر برای موجودات زنده
۱-۵-۱ اشکال مختلف فسفر در طبیعت
۱-۵-۲ تغییر و تبدیلات میکروبی فسفر در طبیعت
۱-۵-۳ میکروارگانیسم های ریزوسفر و انحلال فسفات
۱-۵-۴ مکانیسم های انحلال فسفر توسط میکروارگانیسم ها
۱-۶- اثر میکروارگانیسم های ریزوسفری بر گیاهان
۱-۷- کودهای کشاورزی
۱-۷-۱ مقایسه انواع مختلف کودها
۱-۷-۲ کود زیستی (Biofertilizer)
۱-۷-۳ دسته بندی کودهای زیستی
۱-۷-۴ اثرات سوء کودهای شیمیایی
۱-۷-۵ دلایل اهمیت استفاده از کودهای زیستی
۱-۷-۵-۱ اهمیت کودهای بیولوژیک در سلامتی انسان
۱-۸- پیشینه استفاده از کودهای زیستی
۱-۹- جایگاه تولید کودهای زیستی در ایران و جهان
۱-۱۰- تولید کودهای زیستی
۱-۱۰-۱ ویژگی ماده حامل
۱-۱۱- کودهای زیستی باکتریایی
۱-۱۲- کودهای زیستی فسفاته
۱-۱۳- لیگنیت
۱-۱۴- ویژگی های گیاه تربچه
۱-۱۴-۱ خصوصیات گیاه شناسی
۱-۱۴-۲ شرایط اقلیمی
۱-۱۴-۳ کشت تربچه
۱-۱۵- اهداف تحقیق
۱-۱۶- فرضیه های تحقیق
فصل دوم: مروری بر ادبیات و پیشینه تحقیق
۲-۱- پیشینه تحقیق
۲-۲- هدف پژوهش
فصل سوم: روش اجرای تحقیق
۳-۱- تهیه کشت جوان و اطمینان از خالص بودن سویه نگهداری شده
۳-۱-۱ رنگ آمیزی گرم
۳-۱-۲ تکنیک کاور اسلیپ
۳-۲- پیش تست سویه مورد نظر برای اطمینان مجدد از انحلال فسفات در مقیاس آزمایشگاهی
۳-۳- ارزیابی به کارگیری افزودنیهای لازم برای افزایش بقا سویه مورد نظر نسبت به تنش های محیطی مشتمل بر خشکی، شوری، دما، UV، pH
۳-۳-۱ آماده سازی ماده حامل جهت تلقیح با باکتری
۳-۳-۲ اعمال تنش های محیطی بر روی تیمارها
۳-۳-۲-۱ محیط کشت استارچ کازئین آگار
۳-۳-۲-۲ محلول کدورت سنجی مک فارلند
۳-۳-۲-۳ محلول رقیق کننده
۳-۴- اعمال بهترین تیمار به گلدان ها و بررسی پایداری باکتری در ریزوسفر گیاه تربچه
۳-۴-۱ روش کشت گلدانی تربچه
۳-۵- تاثیر سطوح مختلف تلقیح بر روی بقاء در سطح بذر تربچه
۳-۶- تاثیر سطوح مختلف تلقیح به کار برده شده در جذب فسفات توسط گیاه تربچه
۳-۶-۱ اندازه گیری غلظت فسفر گیاه تربچه
۳-۶-۲ روش ساخت معرف وانادات – مولیبدات
۳-۶-۳ روش تهیه محلول های استاندارد فسفر و رسم منحنی استاندارد
۳-۷- بررسی بقاء باکتری در حاملهای مختلف
۳-۸- نگهداری سویه مورد نظر برای مطالعات بعدی
۳-۸-۱ محیط کشت نوترینت براث (Nutrient Broth)
۳-۸-۲ محیط کشت TSA
۳-۹- نتایج آنالیز خاک گلدان قبل از آزمون و پس از آزمون
۳-۱۰- تجزیه وتحلیل آماری داده ها
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱- تهیه محیط کشت تازه و اطمینان از خالص بودن سویه نگهداری شده
۴-۲- پیش تست سویه مورد نظر برای اطمینان مجدد از انحلال فسفات
۴-۳- تاثیر مواد حامل بر بقاء سویه باکتری
۴-۳-۱ تاثیر تنش دمایی بر افزایش بقاء باکتری در فرمول
۴-۳-۲ تاثیر تنش شوری بر افزایش بقاء باکتری در فرمول
۴-۳-۳ تاثیر تنش خشکی بر افزایش بقا باکتری در فرمول
۴-۳-۴ تاثیر تنش PH بر افزایش بقا باکتری در فرمول
۴-۳-۵ تاثیر تنش UV بر افزایش بقا باکتری در فرمول
۴-۴- اعمال بهترین تیمار به گلدان و بررسی پایداری باکتری در ریزوسفر گیاه
۴-۶- تاثیر سطوح مختلف تلقیح به کار برده شده در جذب فسفات توسط گیاه و نتایج آنالیز فسفات خاک گلدانها و آنالیز فسفات گیاه
۴-۷- بررسی بقاء باکتری در حاملهای مختلف
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات
۵-۱- نتیجه گیری
۵-۲- پیشنهادات
محصول های مرتبط
بررسی اثر لیپو پلی ساکارید استخراج شده از سالمونلا انتریکا بر فعالیت COX-2، H2O2 وNO در زخم تجربی ایجاد شده در پوست موش
فصل اول: کلیات ۱-۱٫ بیان مسئله ۱-۲٫ ضروریت انجام تحقیق ۱-۳٫ اهداف پژوهش ۱-۴٫ سئوالات و فرضیهها فصل دوم: مروری…
بررسی باکتری های احیاء کننده سولفات در عفونت های روده بزرگ و آپاندیسیت
فصل اول: کلیات تحقیق مقدمه ۱-۱- مورفولوژی روده بزرگ ۱-۱-۱ سکوم و آپاندیس ۱-۱-۲ کلون ۱-۲- بیماریهای روده بزرگ ۱-۲-۱…
بررسی باکتری سالمونلا تیفی در سالاد به وسیله روش LAMP-PCR
فصل اول: مقدمه (اهداف تحقیق) اهداف تحقیق در نگاه اجمالی فصل دوم: کلیات (سابقه و پیشینۀ تحقیق) مشخصات جنس سالمونلا…
ارزیابی کارایی اوره بعنوان یک منبع نیتروژنی ارزان در تولید اریترومایسین توسط Saccharopolyspora erythraea به روش فرمانتاسیون
فصل اول: کلیات هدف بیوتکنولوژی میکروبی روشهای سنتی میکروبیولوژی صنعتی بیوتکنولوژی میکروبی نوین جنبههای اقتصادی بیوتکنولوژی میکروبی مقدمه ای بر…
مطالعه زمان ماندگاری فیله ی دمی شاه میگوی درازآب شیرین در دمای انجماد(18- درجه سانتی گراد) باتاکید بر فساد شیمیایی ومیکروبی
در این پژوهش تغییرات کیفیت شیمیایی و میکروبی فیله ی دمی شاه میگوی درازآب شیرین درطول نگهداری درشرایط انجماد بررسی…
بیان وتخلیص پروتئین نوترکیب DR2418 داینوکوکوس رادیودورانس در اشریشیا کلی
زمینه و اهداف: داینوکوکوس رادیودورانس یکی از میکروارگانیسم های مقاوم به پرتو است و می تواند در محیط های خشن…
قوانین ثبت دیدگاه