![](https://24soal.ir/wp-content/uploads/2022/03/article-image-10.webp)
زمینه: افسردگی یکی از رایج ترین اختلال های روانی به شمار می رود. تا کنون مطالعات اندکی به بررسی رابطه الگوهای غذایی با افسردگی در کشورهای در حال توسعه پرداخته اند.هدف: هدف مطالعه حاضر بررسی شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگوهای غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال وغرب تهران در سال ۱۳۹۲ بود.روش: در این مطالعه مقطعی، ۲۵۵ نفر از زنان ۲۰ تا ۴۵ ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران انتخاب شدند. روش نمونه برداری به صورت سیستماتیک خوشه ای بود. پرسشنامه های اطلاعات عمومی، بسامد خوراک، افسردگی بک (Beck) و فعالیت بدنی از طریق مصاحبه حضوری تکمیل شد. سپس قد و وزن افراد مورد مطالعه اندازه گیری شد و نمایه توده بدن محاسبه گردید. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها از نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ استفاده شد.یافته ها: شیوع افسردگی در زنان مورد مطالعه، ۵۸% بود. دو الگوی غذایی غالب شناسایی شد: الگوی سالم (غنی از سبزی ها، هویج، حبوبات، گوجه فرنگی، میوه ها، سبزی های برگ سبز، لبنیات کم چرب، سبزی های کلمی شکل، تخم مرغ، سیب زمینی آب پز و زیتون) و الگوی غذایی ناسالم (غنی از نوشابه، سیب زمینی سرخ کرده، گوشت های فراوری شده، شیرینی و دسر، میان وعده ها، مغزها، چربی ها، ترشی ها، قند و شکر، لبنیات پرچرب، گوشت قرمز، ادویه ها، طیور و ماکیان، نمک، گوشت احشاء، آبمیوه و غلات تصفیه شده). بعد از تعدیل اثر عوامل مخدوشگر، افرادی که نمره بالاتری از الگوی غذایی ناسالم کسب کرده بودند، نسبت به افراد دارای نمره پایین تر، از شانس بیشتری (نسبت شانس: ۱۹/۲، فاصله اطمینان ۹۵%: ۱۰/۱ تا ۳۶/۴ و ۰۲/۰P=) برای ابتلا به افسردگی برخوردار بودند، اما الگوی غذایی سالم با افسردگی ارتباط آماری معنی داری نداشت.نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان دهنده شیوع بالای افسردگی و ارتباط مستقیم الگوی غذایی ناسالم با خطر افسردگی در زنان مورد مطالعه بود.
نوع فایل :word
تعداد صفحات :۱۰۸
فصل اول: مقدمه و بیان مسآله
۱- مقدمه
۱-۲- بیان مسآله و اهمیت پژوهش
۱-۳- اهداف و فرضیات
۱-۳-۱- هدف اصلی
۱-۳-۲- اهداف فرعی
۱-۳-۳- سوالات پژوهش
۱-۳-۴- فرضیات پژوهش
فصل دوم: بررسی متون
۱- مقدمه
۲-۲- روش های شناسایی الگوهای غذایی
۲-۲-۱- تحلیل عاملی
۲-۲-۲- تحلیل خوشه ای
۲-۲-۳- شاخص های تغذیه ای
۲-۳- مروری بر مطالعات انجام یافته
۲-۳-۱- مطالعات انجام شده در زمینه افسردگی در ایران
۲-۳-۲- مطالعات انجام شده در زمینه افسردگی در سایر کشورها
۲-۳-۳- مطالعات انجام شده در زمینه الگوهای غذایی و افسردگی در ایران
۲-۳-۴- مطالعات انجام شده در زمینه الگوهای غذایی و افسردگی در سایر کشورها
فصل سوم: روش پژوهش
۳-۱- مقدمه
۳-۲- نوع پژوهش
۳-۳- جامعه پژوهش
۳-۳-۱- معیارهای ورود به مطالعه
۳-۴- روش نمونه گیری و حجم نمونه
۳-۵- روش گردآوری داده ها
۳-۶- ابزار گردآوری داده ها
۳-۶-۱- ارزیابی متغیرهای جمعیتی، اقتصادی- اجتماعی، شیوه زندگی و وضعیت سلامتی
۳-۶-۲- ارزیابی شدت افسردگی
۳-۶-۳- ارزیابی دریافت های غذایی
۳-۶-۴- ارزیابی فعالیت بدنی
۳-۶-۵- ارزیابی وضعیت تن سنجی
۳-۷- روش تجزیه و تحلیل داده ها
۳-۸- مکان و زمان مطالعه
۳-۹- محدودیت های پژوهش
۳-۱۰- ملاحظات اخلاقی
۳-۱۱- تعریف واژه ها
فصل چهارم: یافته ها
۴-۱- تعیین شدت افسردگی در زنان مورد مطالعه
۴-۲- الگوهای غذایی شناسایی شده
۴-۳- توزیع متغیرهای جمعیتی و اقتصادی – اجتماعی در دسته های مختلف شدت افسردگی
۴-۴- توزیع متغیرهای شیوه زندگی و وضعیت سلامتی، نمایه توده بدن و انرژی دریافتی در دسته های مختلف شدت افسردگی
۴-۵- توزیع متغیرهای جمعیتی در دسته های مختلف الگوهای غذایی
۴-۶- توزیع متغیرهای اقتصادی- اجتماعی در دسته های مختلف الگوهای غذایی
۴-۷- توزیع متغیرهای شیوه زندگی و وضعیت سلامتی، نمایه توده بدن و انرژی دریافتی در دسته های مختلف الگوهای غذایی
۴-۸- نسبت شانس و فاصله اطمینان ۹۵% برای ابتلا به افسردگی در بین دسته های الگوهای غذایی
فصل پنجم: بحث، نتیجه گیری و ارائه پیشنهادات
۵-۱- بحث در مورد یافته های مربوط به افسردگی
۵-۱-۱- بحث در مورد یافته های مربوط به شیوع افسردگی
۵-۱-۲- بحث در مورد عوامل مرتبط با افسردگی
۵-۱-۲-۱- سن
۵-۱-۲-۲- بعد خانوار و تعداد فرزندان
۵-۱-۲-۳- تحصیلات
۵-۱-۲-۴- درآمد
۵-۱-۲-۵- وضعیت مالکیت منزل مسکونی
۵-۱-۲-۶- وضعیت شغلی
۵-۱-۲-۷- وضعیت تاهل
۵-۱-۲-۸- اندازه های تن سنجی
۵-۱-۲-۹- انرژی دریافتی
۵-۲- بحث در مورد یافته های مربوط به الگوهای غذایی
۵-۳- بحث در مورد الگوهای غذایی و افسردگی
۵-۴- نتیجه گیری
۵-۵- پیشنهادات
فهرست منابع
پیوست ها
محصول های مرتبط
ماهیت امید و ارتباط آن با حمایت اجتماعی و حمایت پرسنل درمانی در بیماران مبتلا به سرطان
مقدمه: امید از مهمترین منابع مقابلهای برای بیماران مبتلا به سرطان است. حمایت پرسنل درمانی و حمایت اجتماعی در ارتقاء…
فرمولاسیون قرص سریع باز شونده دهانی آملودیپین 5 میلیگرم و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن
قرصهای باز شوندهی دهانی، اشکال دارویی جامدی هستند که در زمانی کمتر از ۱ دقیقه بدون بر جای گذاشتن باقیماندهای…
سنجش کیفیت خدمات بیمارستانی در مراکز آموزشی- درمانی دانشگاه علوم پزشکی قزوین کاربرد تحلیل اهمیت _عملکرد(92-1391)
مقدمه: ارائه خدمات با کیفیت یکی از کارکردهای اصلی نظام سلامت می باشد. رضایت مشتری در قلب هرسازمانی وجود دارد…
شناسایی سازه های مرتبط با تغییرات پرداخت از جیب بیمه شدگان خدمات پزشکی در ایران از نگاه بیمه گر دولتی
امروزه نبود محافظت مالی در سلامت به عنوان بیماری نظام های سلامت شناخته شده است؛ روشن ترین نشانه آن این…
ممیزی بالینی ترانسفوزیون فرآورده های خونی در کودکان مبتلا به تالاسمی در بخش و درمانگاه خون مرکز آموزشی درمانی کودکان تبریز، 1392
مقدمه: بیماران تالاسمی از مصرف کنندگان مداوم خون میباشند، ترانسفوزیون خون بدون عارضه، به دانش، اجرای مطلوب و به موقع…
مقایسه تأثیر دو روش قنداق کردن و ساکاروز خوراکی بر میزان درد ناشی از تعبیه لوله بینی- معدی در نوزادان نارس: کارآزمایی بالینی طرح متقاطع
نوع فایل :word
تعداد صفحات :۱۶۵
سالانه حدود ۱۳ میلیون نوزاد پرهترم در کل دنیا متولد می شود با توجه به افزایش پیشرفت ها در دو دهه اخیر، بقاء نوزادان کم وزن و نوزادانی که زندگی شان وابسته به درمان های پزشکی و بستری طولانی مدت است، در حال افزایش می باشد ) که موجب قرار گرفتن آنها در معرض پروسجرهای دردناک میشود به طوری که هر نوزاد در ۱۴ روز اول بستری به طور متوسط ۱۱۵ پروسیجر دردناک را تجربه می کند که ۱۶ پروسیجر به ازای هر روز بستری در بیمارستان می باشددرک درد در نوزادی که فاقد تجربه کافی و مهارت های کلامی است یک درک نامفهوم می باشد. نوزادان درد را به صورت تغییرات پیچیده رفتاری و فیزیولوژیکی درک میکنند و آن را به صورت برانگیختگی و به هم ریختن تطابق با محیط و تغییر در شاخص های حیاتی نشان می دهند.گریه کردن و تغییرحالتهای صورت شایعترین نشانه های ظاهری درد میباشند درد تجربه ی پویایی است که اغلب مفید بوده ولی اثرات جانبی نیز دارد و در طولانی مدت می تواند تغییر در پاسخ به تجربه دردناک مشابه ایجاد کند. سابق اعتقاد بر این بود که نوزادان بخاطر میلینیزاسیون ناکافی اعصاب حسی و نارس بودن گیرنده های درد قادر به حس درد نیستند. تحقیقات نشان داده است که تقریبا از هفته ۲۶ حاملگی، سیستم های فیزیولوژیک جنین به حدی رسیده اند که قادر به احساس درد می باشند، بنابراین حتی جنین نیز درد را حس می کند. شواهد اخیر نیز نشان داده است که شیرخواران ترم و نارس از بدو تولد به طور آناتومیکی و فیزیولوژیکی (عملکردی) قابلیت پاسخگویی به محرکهای دردناک را دارند شیرخواران از جمله نوزادان درد را مشابه و احتمالاً شدیدتر از کودکان بزرگتر و بزرگسالان تجربه میکنند. آنها همچنین در معرض خطر عوارض جانبی رفتاری و تکاملی طولانی مدت درد قرار دارند اگرچه تاکنون توجه کافی برای تسکین درد در دوران اولیه زندگی نشده است
قوانین ثبت دیدگاه