
زمینه: افسردگی یکی از رایج ترین اختلال های روانی به شمار می رود. تا کنون مطالعات اندکی به بررسی رابطه الگوهای غذایی با افسردگی در کشورهای در حال توسعه پرداخته اند.هدف: هدف مطالعه حاضر بررسی شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگوهای غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال وغرب تهران در سال ۱۳۹۲ بود.روش: در این مطالعه مقطعی، ۲۵۵ نفر از زنان ۲۰ تا ۴۵ ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران انتخاب شدند. روش نمونه برداری به صورت سیستماتیک خوشه ای بود. پرسشنامه های اطلاعات عمومی، بسامد خوراک، افسردگی بک (Beck) و فعالیت بدنی از طریق مصاحبه حضوری تکمیل شد. سپس قد و وزن افراد مورد مطالعه اندازه گیری شد و نمایه توده بدن محاسبه گردید. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها از نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ استفاده شد.یافته ها: شیوع افسردگی در زنان مورد مطالعه، ۵۸% بود. دو الگوی غذایی غالب شناسایی شد: الگوی سالم (غنی از سبزی ها، هویج، حبوبات، گوجه فرنگی، میوه ها، سبزی های برگ سبز، لبنیات کم چرب، سبزی های کلمی شکل، تخم مرغ، سیب زمینی آب پز و زیتون) و الگوی غذایی ناسالم (غنی از نوشابه، سیب زمینی سرخ کرده، گوشت های فراوری شده، شیرینی و دسر، میان وعده ها، مغزها، چربی ها، ترشی ها، قند و شکر، لبنیات پرچرب، گوشت قرمز، ادویه ها، طیور و ماکیان، نمک، گوشت احشاء، آبمیوه و غلات تصفیه شده). بعد از تعدیل اثر عوامل مخدوشگر، افرادی که نمره بالاتری از الگوی غذایی ناسالم کسب کرده بودند، نسبت به افراد دارای نمره پایین تر، از شانس بیشتری (نسبت شانس: ۱۹/۲، فاصله اطمینان ۹۵%: ۱۰/۱ تا ۳۶/۴ و ۰۲/۰P=) برای ابتلا به افسردگی برخوردار بودند، اما الگوی غذایی سالم با افسردگی ارتباط آماری معنی داری نداشت.نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان دهنده شیوع بالای افسردگی و ارتباط مستقیم الگوی غذایی ناسالم با خطر افسردگی در زنان مورد مطالعه بود.
نوع فایل :word
تعداد صفحات :۱۰۸
فصل اول: مقدمه و بیان مسآله
۱- مقدمه
۱-۲- بیان مسآله و اهمیت پژوهش
۱-۳- اهداف و فرضیات
۱-۳-۱- هدف اصلی
۱-۳-۲- اهداف فرعی
۱-۳-۳- سوالات پژوهش
۱-۳-۴- فرضیات پژوهش
فصل دوم: بررسی متون
۱- مقدمه
۲-۲- روش های شناسایی الگوهای غذایی
۲-۲-۱- تحلیل عاملی
۲-۲-۲- تحلیل خوشه ای
۲-۲-۳- شاخص های تغذیه ای
۲-۳- مروری بر مطالعات انجام یافته
۲-۳-۱- مطالعات انجام شده در زمینه افسردگی در ایران
۲-۳-۲- مطالعات انجام شده در زمینه افسردگی در سایر کشورها
۲-۳-۳- مطالعات انجام شده در زمینه الگوهای غذایی و افسردگی در ایران
۲-۳-۴- مطالعات انجام شده در زمینه الگوهای غذایی و افسردگی در سایر کشورها
فصل سوم: روش پژوهش
۳-۱- مقدمه
۳-۲- نوع پژوهش
۳-۳- جامعه پژوهش
۳-۳-۱- معیارهای ورود به مطالعه
۳-۴- روش نمونه گیری و حجم نمونه
۳-۵- روش گردآوری داده ها
۳-۶- ابزار گردآوری داده ها
۳-۶-۱- ارزیابی متغیرهای جمعیتی، اقتصادی- اجتماعی، شیوه زندگی و وضعیت سلامتی
۳-۶-۲- ارزیابی شدت افسردگی
۳-۶-۳- ارزیابی دریافت های غذایی
۳-۶-۴- ارزیابی فعالیت بدنی
۳-۶-۵- ارزیابی وضعیت تن سنجی
۳-۷- روش تجزیه و تحلیل داده ها
۳-۸- مکان و زمان مطالعه
۳-۹- محدودیت های پژوهش
۳-۱۰- ملاحظات اخلاقی
۳-۱۱- تعریف واژه ها
فصل چهارم: یافته ها
۴-۱- تعیین شدت افسردگی در زنان مورد مطالعه
۴-۲- الگوهای غذایی شناسایی شده
۴-۳- توزیع متغیرهای جمعیتی و اقتصادی – اجتماعی در دسته های مختلف شدت افسردگی
۴-۴- توزیع متغیرهای شیوه زندگی و وضعیت سلامتی، نمایه توده بدن و انرژی دریافتی در دسته های مختلف شدت افسردگی
۴-۵- توزیع متغیرهای جمعیتی در دسته های مختلف الگوهای غذایی
۴-۶- توزیع متغیرهای اقتصادی- اجتماعی در دسته های مختلف الگوهای غذایی
۴-۷- توزیع متغیرهای شیوه زندگی و وضعیت سلامتی، نمایه توده بدن و انرژی دریافتی در دسته های مختلف الگوهای غذایی
۴-۸- نسبت شانس و فاصله اطمینان ۹۵% برای ابتلا به افسردگی در بین دسته های الگوهای غذایی
فصل پنجم: بحث، نتیجه گیری و ارائه پیشنهادات
۵-۱- بحث در مورد یافته های مربوط به افسردگی
۵-۱-۱- بحث در مورد یافته های مربوط به شیوع افسردگی
۵-۱-۲- بحث در مورد عوامل مرتبط با افسردگی
۵-۱-۲-۱- سن
۵-۱-۲-۲- بعد خانوار و تعداد فرزندان
۵-۱-۲-۳- تحصیلات
۵-۱-۲-۴- درآمد
۵-۱-۲-۵- وضعیت مالکیت منزل مسکونی
۵-۱-۲-۶- وضعیت شغلی
۵-۱-۲-۷- وضعیت تاهل
۵-۱-۲-۸- اندازه های تن سنجی
۵-۱-۲-۹- انرژی دریافتی
۵-۲- بحث در مورد یافته های مربوط به الگوهای غذایی
۵-۳- بحث در مورد الگوهای غذایی و افسردگی
۵-۴- نتیجه گیری
۵-۵- پیشنهادات
فهرست منابع
پیوست ها
محصول های مرتبط
ردیابی هیستوموناس مله اگریدیس در بوقلمون های کشتارشده دراستان اصفهان
به منظور ردیابی هیستوموناس مله اگریدیس در بوقلمونهای کشتار شده در استان اصفهان، ۲۰۰ نمونه خون و ۲۰۰ نمونه کبد…
دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخشهای نوزادان تبریز، سال1392
عفونت های ناشی از ارائه مراقبت های بهداشتی و درمانی یکی از شایعترین علل مرگ و میر و افزایش معلولیت…
رابطه بین موقعیت کانین ها و مولرهای شیری در وضعیت اکلوژن مرکزی کودکان
مقدمه: امروزه اهمیت پیشگیری بر درمان بر هیچکس پوشیده نیست .این اولویت نه تنها دارای اثرات فردی می باشد بلکه…
مقایسه مفهوم حرفه ای گری در دندانپزشکی از نظر دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال تحصیلی
حرفه ای گری به عنوان هسته مرکزی حرفه دندانپزشکی توجه ویژهای را در سراسر دنیا به خود جلب کرده است.…
مقایسه فراوانی اختلال وسواس فکری عملی در کودکان مبتلا و غیر مبتلا به یبوست
مقدمه : یبوست در دوران کودکی مشکل شایعی است که به دلیل بروز علائمی چون تاخیر در دفع مدفوع، سختی…
مقایسه میزان مقاومت به انسولین در بیماران دیابتی مبتلا و غیر مبتلا به هلیکوباکتر پیلوری
هلیکوباکتری پیلوری که در ابتدا Campylobacter pyloridis نامیده شد یک باسیل گرم منفی میکرو آئروفیل است که بیشتر در بخشهای…
قوانین ثبت دیدگاه