جستجو برای:
  • صفحه اصلی
  • سوالات استخدامی
    • استخدامی آموزش و پرورش
    • استخدامی بانک
    • استخدامی تامین اجتماعی
    • استخدامی تخصصی
    • استخدامی دانشگاه صنعتی شریف
    • استخدامی دانشگاه فرهنگیان
    • استخدامی دستگاههای اجرایی
    • استخدامی دولتی
    • استخدامی دیوان محاسبات کشور
    • استخدامی روز
    • استخدامی شرکت نفت
    • استخدامی شهرداری
    • استخدامی قوه قضاییه
    • استخدامی مشاغل شغلی راه آهن
    • استخدامی هلال احمر
    • استخدامی هنرآموزها
    • استخدامی وزارت بهداشت
    • استخدامی وزارت نیرو
    • دولتی مصاحبه و گزینش
    • شرکت خصوصی و دانش بنیان
  • پژوهش ها
  • سوالات متداول
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • info[at]soal24.com
  • فروشگاه
  • بلاگ
  • تماس با ما
  • درباره ما
مرجع آموزش مجازی 24 سوال
  • صفحه اصلی
  • سوالات استخدامی
    • استخدامی آموزش و پرورش
    • استخدامی بانک
    • استخدامی تامین اجتماعی
    • استخدامی تخصصی
    • استخدامی دانشگاه صنعتی شریف
    • استخدامی دانشگاه فرهنگیان
    • استخدامی دستگاههای اجرایی
    • استخدامی دولتی
    • استخدامی دیوان محاسبات کشور
    • استخدامی روز
    • استخدامی شرکت نفت
    • استخدامی شهرداری
    • استخدامی قوه قضاییه
    • استخدامی مشاغل شغلی راه آهن
    • استخدامی هلال احمر
    • استخدامی هنرآموزها
    • استخدامی وزارت بهداشت
    • استخدامی وزارت نیرو
    • دولتی مصاحبه و گزینش
    • شرکت خصوصی و دانش بنیان
  • پژوهش ها
  • سوالات متداول
  • تماس با ما
  • درباره ما
0

ورود و ثبت نام

مقایسه میزان بروز آسپیراسیون تنفسی دو روش تغذیه ی لوله ای بلوس متناوب و قطره ای متناوب کیسه ای

خانهپژوهش هاعلوم پزشکیمقایسه میزان بروز آسپیراسیون تنفسی دو روش تغذیه ی لوله ای بلوس متناوب و قطره ای متناوب کیسه ای
حالت مطالعه

در این مطالعه نیمه تجربی ۷۲ بیمار بستری در بخش آی­سی­یو و تروما که به روش لوله ­ای، تغذیه می­شدند به روش تدریجی و پس از بررسی متغیرهای زمینه ­ای به دو گروه بلوس متناوب و روش قطره ­ای متناوب کیسه­ ای  تقسیم ­شدند. در روش بلوس متناوب، به مدت سه روز ۱۵۰ تا ۳۰۰ سی­سی مایع غذایی ۷ بار در روز و با فاصله زمانی هر ۳ ساعت  طی مدت زمان  ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به وسیله­ ی سرنگ ۶۰ سی­سی به بیمار گاواژ می­شد و در نوع قطره ­ای متناوب همان مقدار ماده­ی غذایی به مدت سه روز با کمک کیسه ­ی تغذیه­ ای که به پایه سرم آویزان بود، طی مدت زمان۳۰ تا ۶۰ دقیقه وارد معده ­ی بیمار می­شد جهت پی بردن به آسپیراسیون تنفسی  به کلیه محلول­های غذایی متیلن­بلو ۱ درصد به میزان ۵/۰ سی­سی به هر ۵۰۰ سی­سی مواد غذایی اضافه می­شد و در صورت نیاز بیمار به ساکشن، هر گاه هنگام ساکشن لوله ­ی تنفسی، رنگ آبی ناشی از متیلن­بلو در ترشحات ریوی بیمار مشاهده می­شد، آسپیراسیون تنفسی برای بیمار محرز می­گردید.  نتایج: یافته­ ها نشان داد که میزان بروز آسپیراسیون تنفسی در روش تغذیه ­ی لوله بلوس متناوب ۶/۵ درصد و در نوع  قطره­ای متناوب کیسه­ ای ۰ بوده است و آزمون دقیق فیشر تفاوت آماری معنی­داری را بین دو گروه نشان نداد

نوع فایل :word 

تعداد صفحات :۷۱

بیان مسئله:

         تغذیه از نیازهای اساسی و فیزیولوژیک انسان محسوب می­شود. هر موجود زنده­ای جهت کسب انرژی وابسته به تغذیه مناسب می­باشد که این خود منجر به تعادل بدن و وضعیت همودینامیک فرد می شود . این نیاز زمانی که فرد در بیمارستان بستری می­گردد تغییر می­یابد و ممکن است بسته به نوع بیماری و شرایط  فرد این تغییر و دگرگونی بسیار زیاد باشد(۱،۲).  از جمله بیمارانی که وضعیت تغذیه­ی آنان دستخوش تغییرات وسیعی می­گردد، بیماران بستری در بخش ویژه، به خصوص آی­سی­یو است. تغذیه کافی و مناسب زیربنا و اساس موفقیت همه درمان­ها محسوب می­شود که موجب تسریع در بهبودی، کاهش عوارض بیماری و کاهش هزینه­ها می­گردد . بسیاری از بیماران بستری در بخش ویژه به دلیل قرار گیری در یک شرایط پر استرس نظیر سپسیس، جراحی، تروما و نارسایی ارگان نیاز به انرژی بیشتری دارند و بنا به دلایلی نظیر کاهش سطح هوشیاری، موانع فیزیکی عبور غذا ، زخم­ها ، تومورها ، نارسایی تنفسی، عفونت­های ریوی، سوختگی و غیره  قادر به تأمین نیاز تغذیه­ای خود از راه طبیعی نیستند. لذا شدیداً در معرض خطر سوء تغذیه قرار دارند(۲،۳،۴،۵).  کاهش وزن در طی بستری در بیمارستان شایع بوده و تخمین زده شده که نیمی از بیماران بستری در اروپا و آمریکای شمالی دچار سوء تغذیه می­گردند(۶). سوء­تغذیه همچنین یک مشکل شایع در بیماران بستری در بخش آی­سی­یو می­باشد(۷). بررسی­ها میزان  سوء تغذیه در بیماران بستری در آی­سی­یو را۳۰ تا ۵۵ درصد نشان می­د­هد که این امر منجر به ضعف عضلات قلبی، کاهش فشار خون،  نقص در سنتز کلاژن، تأخیر در بهبود زخم،  نقص سیستم ایمنی و افزایش عفونت متعاقب آن، ضعف عضلات تنفسی و نا توانی در جدا کردن بیمار از ونتیلاتورو در نتیجه افزایش مدت زمان بستری در بیمارستان و بالا رفتن هزینه­ها و مرگ  می­گردد (۳،۴،۷،۸). این مشکلات در سالمندان جدی­تر بوده طوری که براساس بررسی­های موجود، بیماران سالمندی که وضعبت تغذیه­ی نامناسبی در طی روزهای بستری داشته­اند نه تنها میزان مرگ و میر در آنها ۸ برابر بیشتر بوده، حتی خطر مرگ طی ۹۰ روز پس از ترخیص نیز، ۹/۲ برابر بیشتر بوده است (۹).هم­چنین در مطالعه­ انجام شده بر روی بیماران بستری درآی­سی­­یو تقریباً ۳۶ درصد بیماران، کمتر از۹۰ درصد انرژی مورد نیاز خود را دریافت می­کنند(۱۰)، مطالعه­ انجام شده توسط کورا  جهت ارزیابی وضعیت  تغذیه­ی  بیماران در طی ۷۲ ساعت اول بستری، نشان داد که  میزان بروز عوارض در بیماران با سوء­تغذیه به طور معنی­داری بیش از بیماران با وضعیت تغذیه­ای مناسب می­باشد(۰۱/۰ > P)(8 ).   بنابراین، حمایت تغذیه­ای امری ضروری و حیاتی محسوب می­گردد.به دلیل عدم توانایی بیماران در تأمین نیاز­های تغذیه­ای، لزوماً از روش تغذیه مصنوعی استفاده می­شود که شامل تغذیه لوله­ای و وریدی می­باشد(۱۱،۱۲). مطالعات و شواهد ارجح بودن تغذیه روده­ای به نوع وریدی را نشان می­دهد (۱۳،۱۴). در این راستا اسکورلاک و همکارانطی مطالعه ­ای در سال ۲۰۰۸ روش  تغذیه­ی روده­ای را روشی ارجح در تغذیه­ی بیماران آی­­سی­یو عنوان نمودند(۱۵). این نوع روش تغذیه­ای در مقایسه با تغذیه وریدی، ایمن­تر، ارزان­تر و مطمئن تر بوده و فواید فیزیولوژیک متعددی دارد(۱۶) و ازلحاظ تجویز و پایش بطور بارزتری به تغذیه وریدی برتری دارد. اپی­تلیوم روده همانند سدی در برابر تهاجم ارگانیسم­های پاتوژن عمل می­کند و در طی تغذیه وریدی و استراحت کامل روده، آتروفی پیشرونده و گسستگی مخاط روده ایجاد می­گردد که منجر به انتقال پاتوژن­های موجود در مجرای روده به داخل گردش خون سیستمیک و در نتیجه سپتی­سمی می­­­گردد(۱۷،۱۸). همچنین زالوگا در مطالعه­ای در سال ۲۰۰۶ بیان کرد که تغذیه روده­ای باعث بهبود غشای موکوسی روده ، کاهش سپتی­سمی و کاهش ماندگاری در بیمارستان می­گردد. نتیجه بررسی انجام شده توسط آرتنین و همکاراناز ۴۰۰۰ بیمار بستری در آی­سی­یو در طی ۴۸ ساعت اول بستری نشان داد که در بیماران دریافت کننده تغذیه­ی روده­ای در مقایسه با دریافت کنندگان نوع وریدی میزان ماندگاری در بیمارستان و همچنین میزان مرگ ومیربه طور معناداری کاهش داشت (۱۹ ). در این رابطه سرپا و همکاران(۲۰۰۳) نیز طی مطالعه­ی دیگری درسائوپائولو به این نتیجه رسیدند که تغذیه روده­ای منجر به حفظ مخاط روده، جذب بهتر مواد غذایی، بهبود پاسخ ایمنی ، کاهش هزینه ­ها و عوارض می­شود (۲۰). هم­چنین طبق نظر انجمن تغذیه آمریکا، مرگ ومیرناشی از عفونت خون و عوارض به دنبال عفونت در بیماران با تغذیه­ی روده­ای کمتر از دریافت کنندگان تغذیه­ی وریدی می­باشد. دودک به نقل از کورت  طی پژوهشی در سال ۲۰۰۷ جهت مقایسه اثرات تغذیه­ی وریدی و روده­ای بیان می­کند  هنوز نیاز به تحقیقات زیادی جهت تاثیر سودمندی هر کدام از این روشها و اثر آن بر روی میزان مرگ و میروجود دارد(۲۱).در روش تغذیه لوله­ای ، روش غذا رسانی بر حسب محل قرارگیری لوله در دستگاه گوارش ، تحمل بیمار، سهولت دسترسی و هزینه­ها مشخص می­شود. چهار نوع روش در این نوع تغذیه وجود دارد که شامل:  قطره­ای متناوب بلوس متناوب، دوره ایو مداوماست. این روش­ها با استفاده از سرنگ، پمپ تغذیه­ای و کیسه­های غذایی اجرا می­گردد(۵ ،۱۷). تغذیه لوله­ای علاوه بر مزایای فراوان آن دارای عوارضی مانند اسهال، استفراغ ، تهوع ، یبوست، سندرم دامپینگ، هایپرگلیسمی هایپر کاپنی، اختلال الکترولیتی و همچنین آسپیراسیون می­باشد (۲۲) که با انتخاب بهترین روش تغذیه می­توان تا حدی آن را کنترل نمود. آسپیراسیون محتویات معده یکی از عوارض جدی اما قابل پیشگیری دربیماران با تغذیه لوله­ای می­باشد که حتی می تواند منجر به مرگ گردد (۱۴،۱۷،۲۱). شواهد زیادی وجود دارد که نشان می­دهد، اکثریت بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه که از طریق لوله تغذیه می­شوند و همچنین تحت تهویه­ی مکانیکی هستند حداقل یک مورد آسپیراسیون را در طی روزهای تغذیه­ای خود داشته­اند (۲۳). آسپیراسیون تنفسی  باعث بروز پنومونی می­شود (۲۴) که به صورت تب ، لکوسیتوز، افزایش ترشحات تنفسی، تراکم ریوی در معاینه فیزیکی همراه با ظهور یا تغییر ارتشاح در پرتو نگاری ظاهر می­گردد. که این مسئله خود منجر به افزایش مدت زمان بستری در بیمارستان می­شود(۲۵،۲۶،۲۷). متنی و همکاران  نیز طی  مطالعه­ای در سال  ۲۰۰۸ نشان دادند که خطر بروز پنومونی در بیماران با آسپیراسیون ۴ برابر بیشتر می­باشد(۲۸). هم­چنین آمارها نشان می­دهند که بروز پنومونی ناشی از  آسپیراسیون  ۷ تا ۶۲ درصد در بیماران با تغذیه لوله­ای می­باشد(۲۶) و یکی از شایعترین علت­های مرگ و میردر بیماران با تغذیه لوله­ای ، پنومونی ناشی ازآسپیراسیون است(۲۷). هم­چنین پاریشر مطالعه خود نوع روش تغذیه را به عنوان یک فاکتور خطر اساسی در بروز آسپیراسیون ریوی مطرح کرد(۲۹). با توجه با اینکه تحقیقات زیادی در مورد روش تغذیه صورت گرفته ، هنوز بر روی ایمن­ترین روش تغذیه در بیماران بد حال بحث وجود  دارد. تغذیه با سرعت کم یک روش امن در بیماران محسوب می­شود (۲۷) .در روش قطره­ای چون تغذیه در مدت زمان بیشتر و با سرعت کمتر انجام می­شود منجر به کاهش نفخ شکم شده و به دلیل اینکه غذا در معده باقی نمی­ماند خطر آسپیراسیون را کاهش می­دهد(۱۸). در همین رابطه نتایج پژوهش رونی و همکاران (۲۰۰۲) نشان داد که تغذیه با سرعت کم و زمان بیشتر باعث کاهش حجم باقی­مانده  معده و در نتیجه کاهش بروز آسپیراسیون می­شود(۳۰). اما نتایج پژوهش لی و همکاران (۲۰۰۹) در هونگ کونگشان داد با وجود اینکه روش تغذیه قطره­ای مداوم به عنوان یک روش ارجح جهت کاهش خطرآسپراسیون به کار گرفته می­شود اما هنوز سودمندی آن در پیشگیری ازآسپراسیون تأیید نشده است(۲۷) . هم­چنین نتایج یافته مک لود و همکاران(۲۰۰۷) نیز نشان داد بین دو روش تغذیه بلوس و قطره­ای از نظر وقوع آسپیراسیون تفاوتی وجود ندارد(۳۱). طبق تجربه­ی پژوهشگر در بخش­های مختلف بیمارستان، تغذیه بیشتر به روش بلوس متناوب با استفاده از سرنگ و در برخی موارد به شکل مداوم با استفاده از پمپ تغذیه صورت می­گیرد. با توجه به اینکه  بخش­های آی­سی­یو شهر رشت  مجهز به پمپ تغذیه­ای می­باشد و از آنجایی­که در استفاده از این پمپ­ها نیاز به فرمولای غذایی خاص بوده که به شکل آماده در بازار موجود است(۱۷ ) ولی متاسفانه به دلیل عدم امکان دسترسی به این فرمولا در این مراکز درمانی و استفاده از مواد غذایی تهیه شده ازطرف  آشپزخانه بیمارستان و به دلیل حساسیت بالای این دستگاه­ها و سازماندهی شدن آنها با محلول­های غذایی آماده در بازار، در بسیاری از موارد دیده شده که هنوز شیوه رایج  تغذیه  در آی­سی­یوهای شهر رشت، همان روش استفاده از سرنگ می­باشد.  متأسفانه در بسیاری از موارد تغذیه بوسیله سرنگ با سرعت و فشار نامناسب انجام می­شود که می­تواند منجر به عوارض خطرناکی ازجمله آسپیراسیون تنفسی گردد (۹ ) که این مسئله خود منجر به افزایش مدت زمان بستری و افزایش هزینه­های بیمار و سیستم سلامت و درمان  می­گردد در صورتی که در نوع قطره­ای با استفاده از کیسه­های تغذیه­ای ، سرعت و فشار محلول غذایی یکنواخت بوده  و احتمالا  عوارض کمتری به دنبال دارد و حتی استفاده از کیسه­های غذایی طی مدت زمان ۲۴ ساعت موجب بروز عفونتهای گوارشی نخواهد شد(۱۲) با توجه به اینکه هنوز استفاده از سرنگ علیرغم موجود بودن پمپ­ها جزء رایج­ترین روش به شمار می­آید لذا با توجه به عوارض ذکر شده و مزایای استفاده از کیسه­های غذایی، پژوهشگر بر آن شد که شیوه رایج تغذیه بلوس با استفاده از سرنگ را با نوع قطر­ه­ای با استفاده از کیسه­های تغذیه ای را از نظر بروز آسپیراسیون با هم مقایسه کرده  تا زمینه ای برای تکرار پژوهش دراین حیطه گردد و در نهایت، در صورت تأیید این روش، از نتایج آن استفاده شود.

اهداف پژوهش:

 هدف کلی پژوهش:

مقایسه میزان بروز آسپیراسیون تنفسی دو روش تغذیه­ی لوله­ای بلوس متناوب و قطره­ای متناوب کیسه­ای در بیماران بستری بخش­های آی­سی­یو  و تروما مراکز آموزشی- درمانی منتخب شهر رشت در سال ۱۳۸۹٫

      اهداف ویژه‌ی پژوهش :

۱ – تعیین میزان بروز آسپیراسیون تنفسی در روش تغذیه­ی لوله­ای بلوس  متناوب.۲- تعیین میزان بروز آسپیراسیون تنفسی در روش تغذیه­ی لوله­ای قطره ای متناوب کیسه­ای۳- مقایسه میزان بروزآسپیراسیون تنفسی در دو روش تغذیه­ی لوله­ای بلوس متناوب و قطره­ای متناوب  کیسه­ای با کنترل اثرات متغیرهای زمینه­ای و مداخله­ گر.

فرضیه پژوهش:

– میزان بروز آسپیراسیون تنفسی در دو روش تغذیه­ی لوله­ای بلوس متناوب و قطره­ای متناوب کیسه­ای تفاوت دارد .

تعاریف علمی واژه ­ها :

آسپیراسیون تنفسی: ورود ناگهانی وتصادفی مایعات یا غذا به داخل نای و ریه­ها را آسپیراسیون تنفسی گویند (۱۷). جهت بررسی وقوع آسپیراسیون سه روش وجود دارد که شامل: تست گلوکز، اندازه­گیری پپسین در ترشحات ریوی و روش دیگر، اضافه کردن متیلن­بلو به مواد غذایی و مشاهده رنگ آبی در ساکشن  ترشحات راه هوایی بیمار می­باشد که به شکل روتین از سالها قبل استفاده می­گردد(۳۲). تغذیه لوله ­ای: استفاده از محلول غذایی از طریق لوله­ی تغذیه به داخل سیستم گوارشی بیمار که ممکن است به داخل معده یا روده کوچک (دئودنوم یاژژنوم) باشد.(۳) و به روش­های مختلف از جمله قطره­ای متناوب، بلوس متناوب، دوره­ای و مداوم  انجام می­گیرد(۲۱،۱۷).  تغذیه لوله ای به روش بلوس متناوب: در این روش ۲۰۰ تا ۵۰۰ سی­سی مایع غذایی ایزواسموتیک طی زمان ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با سرنگ ۶۰ سی­سی بدون پیستون از طریق لوله بینی­ـمعدی از جنس پلی­ونیل­کلراید ۴ تا ۸  بار در روز به کمک نیروی جاذبه با فاصله ۱۲ اینچ(۳۰ سانتی­متر) بالاتراز سطح معده بیمار گاواژ می شود (۳،۲۱،۳۲،۳۳). ­تغذیه لوله ای به روش قطره­ای متناوب: در این روش ۲۰۰ تا ۵۰۰ سی­سی از محلول غذایی ایزواسموتیک داخل یک کیسه غذایی ریخته، کیسه در فاصله ۱۲ اینچ(۳۰ سانتی­متر)  بالاتر ازسطح معده به پایه سرم آویزان می­گردد ومواد غذایی طی مدت زمان ۳۰ تا ۶۰ دقیقه با کمک نیروی جاذبه به بیمار داده می­شود

 

برچسب: دانلود پایان نامه پرستاری و مامایی دانلود پایان نامه علوم پزشکی دانلود مقاله علوم پزشکی موضوع پایان نامه علوم پزشکی

محصول های مرتبط

فرمولاسیون قرص سریع باز شونده دهانی آملودیپین 5 میلی‌گرم و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن

قرص‌های باز شونده‌ی دهانی، اشکال دارویی جامدی هستند که در زمانی کمتر از ۱ دقیقه بدون بر جای گذاشتن باقیمانده‌ای…

فراوانی نسبی آنزیم متالوبتالاکتاماز در سویه‌های سودوموناس ائروژینوزای جدا شده از نمونه‌های بالینی در شهر یزد به روش E Test

مقدمه و هدف: متالوبتالاکتامازها (MBL) آنزیم‌هایی هستند که توسط باسیل‌های گرم منفی غیر تخمیری مانند سودوموناس آئروژینوزا تولید شده و…

سنتز و بررسی اثرات ضد دردی مشتق جدید از خانواده دارویی فنسیکلیدینها،با تغییر گروه آمینی مولکول دارو

فنسیکلیدین با نام شیمیایی ۱-(۱- فنیل سیکلو هگزیل) پی پیریدین ونام تجاری سرنیلان و با علامت اختصاریPCP نشان داده می…

وضعیت مصرف حامل‌های انرژی قبل و بعد از اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سال 1390-1388

مقدمه: منابع انرژی یکی از مهم ترین منابع خدمت رسانی در بیمارستان به شمار می آید. هدف از این پژوهش…

مقایسه فراوانی اختلال وسواس فکری عملی در کودکان مبتلا و غیر مبتلا به یبوست

مقدمه : یبوست در دوران کودکی مشکل شایعی است که به دلیل بروز علائمی چون تاخیر در دفع مدفوع، سختی…

مقایسه تاثیر دو روش متفاوت حفاظت از میوکارد حین عمل جراحی پیوند عروق کرونر با ارزیابی تغییرات آنزیمی

بیماریهای عروق کرونر قلب از جمله بیماریهای شایعی هستند که سالانه تعداد کثیری از جراحی­های قلب و عروق را به…

نظرات

قوانین ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به محصولات فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت :

17,000 تومان

امتیاز
0 از 0 رأی
17,000 تومان
دسته: پرستاری و مامایی، علوم پزشکی
درباره مجموعه 24 سوال

مجموعه ۲۴ سوال بهار ۱401 با تفکر خدمت به جامعه دانشجویی و جویای کار در کشور شروع به فعالیت نمود. سعی و هدف مجموعه ۲۴ سوال ارائه آموزش های مجازی می باشد که در واقع یک دفتر مجازی برای آموزش روزمه شما می باشد.

لینک های مفید
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • سوالات متداول
  • فروشگاه
  • وبلاگ
حساب کاربری
  • حساب کاربری من
  • مشاهده سفارشات
  • سبد خرید
  • پرداخت
  • فروشگاه

© 2025 مرجع آموزش مجازی 24 سوال. تمامی حقوق محفوظ است

ورود

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت