گسترش وسیعی دارند این رسوبات که سازند هجدک نام دارند به علت داشتن ذخایر زغال سنگ از دیر باز مورد توجه زمین شناسان بوده است فعالیت های اکتشافی و زمین شناسی فراوانی در این ناحیه صورت گرفته که آغاز آن از دهه چهل شمسی می باشد پیش از این دوره در منطقه دشت خاک از لحاظ ماکروفسیل های گیاهی مطالعاتی محدودی صورت گرفته است (میرزآیی عطاآبادی ،۱۳۸۱) .برش مورد مطالعه از لحاظ زمین شناسی در زون رسوبی ایران مرکزی در منطقه راور قرار گرفته و سن رسوبات آن از دوران دیرینه زیستی ،دوره کامبرین شروع و در میانه زیستی و دوران سوم ادامه یافته و به رسوبات عهد حاضر (کواترنری) ختم می گردند (میرزآیی عطا آبادی ،۱۳۸۱).با توجه به اینکه موضوع این رساله بررسی سیستماتیک ماکروفسیل های گیاهی برش گل توت در منطقه دشت خاک است بیشتر سعی شده مطالب روی مقطع مورد نظرمتمرکز باشد.برش مورد مطالعه در۱۰۰ کیلومتری شمال کرمان و۳۰ کیلومتری شمال شرق زرند در منطقه دشت خاک با موقعیت جغرافیایی ۵۶ تا ۵۷ طول جغرافیایی و ۳۰ تا ۳۱ درجه عرض جغرافیایی واقع است که از لحاظ مورفولوژی در یک منطقه کوهستانی قرار دارد که بیشترین لیتولوژی آن را رسوبات ماسه سنگی وشیل های زغالی تشکیل میدهندکه بیشتر این شیل ها حاوی ماکرو فسیل های گیاهی میباشند .
نوع فایل :word
تعداد صفحات :۱۱۵
*———————————–*
-۲-مطالعات پیشین
ایران از دیرباز به علت پتانسیل معدنی مورد توجه زمین شناسان بوده و افرادی چون بارنارد (Barnard ,1968) به مطالعه فسیل های گیاهی البرز در مناطق مختلف پرداختند و با مطالعه فسیل های گیاهی جمع آوری شده توسط زمین شناسان شرکت نفت از ایران مرکزی دو گیاه یکی متعلق به سری دوگر و دیگری متعلق به سری لیاس را معرفی کرد .وان گونتیبرگ وان سیترت (Van konignenburg and van Cittert ,2007) فسیل های گیاهی تریاس آق دربند را مورد بررسی قرار دادند .سادونیکوف (Sadovnikov ,1991-1995) فسیل شناس شوروی سابق مقالاتی را در مورد فسیل های گیاهی نهشته های زغال دار ایران منتشر کرده است .شواتیزر (Schweitzer ,۲۰۰۹) که به مطالعه فسیل های گیاهی رتو- لیاس ایران و افغانستان از سال ۱۹۷۵ پرداخته بود و هنوز هم ادامه دارد ، آثار ارزشمندی را منتشر کرده است .واسیلف (Vassiliev,1984) ماکروفسیل های بخش های مختلفی از ایران از جمله معادن زغالسنگ باب نیزو و هشونی در شمال کرمان را مطالعه و با همکاری شرکت ملی فولاد ایران مقاله ای تحت عنوان فسیل های گیاهی مزوزوئیک مناطق زغال دار ایران ، منتشر کرد .
۱-۳-اهداف موردنظر
- شناسایی ومطالعه ماکروفسیل های گیاهی جمع آوری شده از منطقه .
- تعیین سن نسبی سازند هجدک در برش گل توت .
- ترسیم ستون چینه شناسی منطقه مورد مطالعه .
- پالئواکولوژی و محیط رسوبی .
۱-۴-موقعیت جغرافیایی وآب و هوای منطقه مورد مطالعه
استان کرمان پهناورترین استان کشور ایران در قسمت جنوب شرقی ایران زمین واقع شده است. مساحت این استان درحدود ۱۷۱۹۹۳ کیلومترمربع می باشد. این استان بین ۲۵درجه و۵۵ دقیقه تا ۳۶ درجه عرض شمالی و ۵۲ درجه و۳۶ دقیقه تا ۵۹ درجه و۳۰ دقیقه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرارگرفته است (وزیری و باستانی پاریزی ، ۱۳۸۵).استان هرمزگان در جنوب استان پهناور سیستان و بلوچستان در شرق و در سمت غرب و جنوب غربی استان فارس و شمال هم استان های خراسان و یزد در جوار استان کرمان قرار دارند (وزیری و باستانی پاریزی ، ۱۳۸۵).آب و هوای استان کرمان در مناطق مختلف متفاوت است اما به طور کلی در قسمتهای کویری و پست آب و هوای گرم و خشک همراه با تغییرات شدید حرارت در شب و روز است. این منطقه دارای تابستان های گرم و خشک و زمستان های سرد و یخبندان است و دمای هوا در تابستان ها تاحدود ۳۷+ درجه و در زمستان ها تا حدود ۱۵- درجه است (وزیری و باستانی پاریزی ،۱۳۸۵). در این پژوهش برش گل توت در شمال کرمان مورد بررسی قرارگرفته است. آب و هوای منطقه مورد مطالعه معتدل است و در ارتفاع ۲۲۶۶ متر از سطح دریا قرار گرفته است بیشترین بارندگی ها در زمستان صورت می گیرد (وزیری و باستانی پاریزی ، ۱۳۸۵).
۱-۵-راه های دسترسی به منطقه
راه های دسترسی به برش گل توت مطابق ( شکل ۱- ۱)، از طریق جاده آسفالته کرمان – زرند – کوهبنان امکان پذیر می باشد. منطقه مورد مطالعه در ۱۰۰ کیلومتری شمال کرمان و۳۰ کیلومتری شمال شرق شهرستان زرند در مجاورت معدن زغال سنگ گل توت
محصول های مرتبط
پردازش و تحلیل داده های ژئوشیمیایی ورقه 1:25000 مشکین شهر به روش های آمار سنتی و فرکتال برای تعیین حد آستانه بی هنجاری ها
ناحیـهی مورد مطالـعه در برگهی ۱:۱۰۰۰۰۰ مشگیـنشهـر با طول خاوری °۴۸- َ۳۰ °۴۷ و عـرض شمـالی َ۳۰ °۳۸-°۳۸ در استان…
چینه نگاری سنگی، ریزچینه نگاری زیستی و محیطهای رسوبی سنگهای پرمین در شمال غرب سنگسر، شمال سمنان
رسوبات سیستم پرمین در مقطع چینه شناسی سنگسر (واقع در البرز شرقی)، بهترین رخنمون را در ناحیه چهارگوش سمنان داراست.…
راهکاری جدید برای الگوشناسی تکتونیکی و سایزموتکتونیکی ایران
تهیه نقشه های تکتونیکی و سایزموتکتونیکی، یکی از مهمترین مواردی است که در مطالعات تکتونیکی مدنظر می باشد. چراکه بیان…
زمین شیمی و زیستدسترسپذیری فلزات سنگین در محیطهای خاک و آب کانسار سرب نخلک
درک رفتار فلزات سنگین با توجه به منشا زمینزاد یا انسانزاد آنها برای ارزیابی سلامت بوم سامانه و انسان ضروری…
بررسی کانی شناسی و ژئوشیمی کانسنگ های لاتریتی داش آغل
نهشته لاتریت داشآغل در فاصله ۲۰ کیلومتری شرق شهرستان بوکان، جنوب استان آذربایجان غربی (شمال غرب ایران) واقع میباشد. این…
محیط رسوبی و چینه نگاری سکانسی سازند تیرگان درنواحی مرکزی حوضه کپه داغ
سازند تیرگان به سن کرتاسه پایینی ( بارمین – آبسین ) در حوضه رسوبی کپه داغ عمدتاً از سنگ های…
قوانین ثبت دیدگاه