
حسگرها
حسگرها گونهای مبدل هستند. بعضی از حسگرها به تنهایی قابل استفاده اند و برای خواندن آنهااحتیاجی به وسایل جانبی دیگری نیست، مانند دماسنج جیوه ای.دسته ی دیگر برای استفاده باید با وسایل دیگری همراه باشند مثل ترموکوپل.بیشتر حسگرها الکتریکی یا الکترونیکی هستند که انواع الکتریکی از دقت پایین تری برخوردارند. البته انواع دیگری نیز موجود است. حسگرها در زندگی روزمره ما به صورت فراوان مورد استفاده قرار میگیرند، مواردی که شامل خودرو، ماشینهای صنعتی، تجهیزات فضائی و حتی دارویی میشود. پیشرفت فنی باعث شده تا انواع مختلف و گوناگونی از حسگرها با فناوری امایاماس (MEMS) تولید شود. در اکثر موارد این کار باعث بدست آمدن حساسیت بالا شده است.با به وجود آمدن راههای مختلف برای نمایش اثر انرژیها، حسگرها بر اساس انرژی مورد آزمون، که حسگر آن را دریافت میکند، طبقه بندی میشوند.حسگرهای دمائیدماسنج (thermometer)ترموکوپل (thermocouple)مقاومتهای حساس به گرما (thermistors and resistance temperature detectors)بولومتر (bolometer)گرماسنج (calorimeter)حسگرهای مقاومت الکتریکیالکتروسکوپ (electroscope)ولتسنج (voltmeter)اما چرا از حسگرها استفاده می کنیم ؟ همانطور که در ابتدای این گفتار اشاره شد حسگرها اطلاعات مورد نیاز را در یافت و کمیتهای فیزیکی یا شیمیایی موردنظر را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل می کنند.مزایای سیگنالهای الکتریکی را می توان بصورت زیر دسته بندی کرد: – پردازش راحتتر و ارزانتر – انتقال آسان دقت بالا سرعت بالا– و..
حسگر های زیستی
حسگرها در پزشکی وبهداشت، صنایع شیمیایی، صنایع دفاعی وصنعت خودرو کاربردهای فراوانی دارند. درقسمت قبل به شرح نانو حسگرها پرداختیم. دراین قسمت به معرفی حسگرهای زیستی می پردازیم.ویژگی های مهم نانو حسگرها انتخاب گری بالاتر،حساسیت زیادتر،ابعاد کوچکتر وارزان تر هستند. نانوحسگرها به طور ذاتی کوچکتر و حساستر از سایر حسگرها میباشند. وهمان طور که گفتیم این ظرفیت را دارند که قیمت تمام شده آنها کمتر از قیمت تمامشده حسگرهای موجود در بازار باشد.در بخش نظامی و امنیت ملی احتیاج به حسگرهای بسیار حساسی است که بتوانند به صورت گسترده توزیع شوند تا به کمک آنها بتوان تشعشعات و بیوسمهای زیستی را مورد بررسی قرار داد. در زمینه پزشکی نیاز به حسگرهای بسیار حساسی به صورت آزمایشگاههایی بر روی تراشه است که بتوانند کوچکترین علائم نشاندهنده سرطان را شناسایی کنند. در صنایع هوافضا احتیاج به نانوحسگرهایی است که در بدنه هواپیماها به عنوان سیستم هشداردهنده ثابت قرار بگیرند و مشخص کنند که چه زمانی هواپیما احتیاج به تعمیرات دارد.در صنایع اتومبیل میتوان از نانوحسگرها برای مصرف بهینه سوخت استفاده کرد. همچنین در اتومبیلهای گرانقیمت میتوان برای بهبود وضعیت صندلی و وضعیت کنترلهای موجود به تناسب حالتهای مختلف بدن، این نانوحسگرها را مورد استفاده قرار داد. در مرحله بعدی میتوان از آن در فناوری اطلاعات به منظور ترغیب در فراگیرشدن سیستمهای محاسبهگر رایانههای همراه همیشه روشن استفاده کرد. همچنین میتوان آنرا به شکل توده حسگرها در تلفنهای هوشمندی که برای ارتباطات ثابت بین سایر تلفنهای هوشمند و رایانههای همراه از آنها استفاده میشود، به کار برد!
اصول و کاربردهای حسگر های زیستی
حسگر زیستی یا بیوسنسور نامِ گروهی از حسگرها است. این حسگرها به گونهای طراحی میشوند تا تنها با یک مادهی خاص واکنش نشان دهند. نتیجهی این واکنش به صورتِ پیامهایی در میآید که یک ریزپردازنده، میتواند آنها را تحلیل کند. این حسگرها از سه بخش تشکیل شدهاند.پذیرندهی زیستی یا بیورسپتور: یک عنصر زیستی (پادتنها، اسید نوکلئیکها، آنزیمها، سلولها و دیگر مادههایِ زیستی) که میتواند به صورتِ انتخابی تنها با مادهی خاصی واکنش نشان دهد.بیورسپتور هایی که در حسگرهای زیستی مورد استفاده قرار می گیرند به شرح ذیل می باشند:آنزیمآنتی بادیگیرنده های سلولیاسیدهای نوکلئیک DNA یا RNAمیکرو ارگانیسم یا سلول کاملبافتیرنده های سنتتیکآشکارساز و مبدل: که پس از واکنشِ مادهای خاص با پذیرندههایِ زیستی، وارد عمل میشوند و میتوانند نوع و مقدارِ واکنش را با روشهایِ مختلفِ فیزیکی-شیمایی کرده (مثلاً با بررسیِ تغییرهایِ الکتروشیمیایی، نوری، جرمی یا حرارتیِ قبل و بعد از واکنش) و به وسیلهی سیگنالهایِ مناسب به پردازنده ارسال کنند
محصول های مرتبط
استراتژی قیمت دهی نیروگاه مجازی در بازار های ذخیره و انرژی با درنظر گرفتن عدم قطعیت در قیمت بازار
فصل اول: مقدمه مقدمه بازار برق مفهوم نیروگاه مجازی(VPP) مروری بر مطالب فصل ها فصل دوم: معرفی نیروگاه مجازی…
استراتژی بهینه قیمت دهی در بازار عمده فروشی برق با استفاده از الگوریتم دینامیکی pso مبتنی بر gso
فصل اول: مقدمه ای بر روند تجدید ساختار و بازار برق ۱-۱- مقدمه ۱-۲- ساختار سنتی صنعت برق ۱-۲-۱- معیارهای…
ارزیابی قابلیت اطمینان شبکه توزیع متصل به تولیدات پراکنده بادی با بررسی اثر آب و هوا
فصل اول:تولید پراکنده و قابلیت اطمینان در سیستم قدرت ۱-۱ ویژگی های اصلی منابع پراکنده۱۱ ۱-۱-۱ مشخصات منابع پراکنده۱۱ ۲-۱-۱…
ارتقاء کیفیت توان درشبکه های تجدیدساختاریافته باحضورمنابع تولید پراکنده
فصل اول: مقدمه موضوع تحقیق بیان مسئله وسوابق تحقیقات صورت گرفته اهداف پایان نامه سازماندهی پایان نامه فصل دوم: کیفیت…
جایابی بهینه خازن با هدف بهبود پروفیل ولتاژ و کمینهسازی تلفات توان شبکه توزیع واقعی با مدل سازی بارهای مختلف
شبکه های توزیع دارای بارهای متنوعیاند که این بارها مقادیر متفاوتی از توان راکتیو را مصرف میکنند. با در نظر…
ارائه الگوریتمی جهت جزیره سازی سیستمهای قدرت با حفظ معیارهای امنیت
جزیرهسازی سیستمهای قدرت به هم پیوسته که به جداسازی و شکستن سیستمهای قدرت نیز مشهور است آخرین خط دفاعی برای…
قوانین ثبت دیدگاه